POZVAO NA ŽIVOT U SLOZI I LJUBAVI: Vladika mileševski Atanasije čestitao Božić

A. Rovčanin

05. 01. 2022. u 15:58

TRADICIONALNIM pozdravom “Hristos se rodi – Vaistinu se rodi” vladika mileševski Atanasije čestitao je Božić svim pravoslavnim vernicima ističući da u pravo vreme dočekujemo nebeskog gosta.

ПОЗВАО НА ЖИВОТ У СЛОЗИ И ЉУБАВИ: Владика милешевски Атанасије честитао Божић

Foto: A. R.

On je poručio da na Božić obnavljamo lični susret sa Bogom, učvršćujemo ga i nastavljamo da živimo sa njime. Vladika je pozvao na život u slozi i ljubavi, koji, kako je naveo, za rezultat ima mir, spokojstvo i sigurnost.

Vladika mileševski Atanasije u Božićnoj poslanici naveo je, da je Božić dan u godini kada najveći deo sebe posvećujemo Bogu i jedni drugima. On je poručio da se na Božić susreću Bog i čovek i nastavljaju da žive zajedno.

Čestitajući Božić svima, vladika je naglasio da želi da radost Božića osete svi u svojim domovima, hramovima i na svakom mestu gde ljudi žive.

Foto: A. R.

- Čestitam Božić i onima koji su usamljeni u svojim domovima, onima koji imaju svoju decu daleko od svojih kuća, i starima i mladima, tek rođenim koji se spremaju da junački zakorače u život. Sve pozdravljam radosnim hrišćanskim pozdravom Hristos se rodi – Vaistinu se rodi – istakao je vladika Atanasije.

On je poručio da ima želju da nastavimo da živimo novim stilom života, koji je gospod Bog započeo i koji podržava, a to je život u slozi i ljubavi, koji za rezultat ima mir, spokojstvo i sigurnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)