DEDA MRAZ PEŠAČIO DO MAJE: Nenad Čavić iz Mokrina obradovao devojčicu sa posebnim potrebama u Kikindi

R. ŠEGRT

04. 01. 2022. u 09:11

VEĆ tri godine uoči novogodišnjih praznika, Nenad Neša Čavić iz Mokrina oblači odelo Deda Mraza i usrećuje decu u svom selu, deleći im paketiće koje je kupio sa prijateljima. Međutim, drugog dana ove godine, na svoj 40. rođendan, odlučio je da obraduje i Maju Marinkov (16), devojčicu sa posebnim potrebama iz Kikinde.

ДЕДА МРАЗ ПЕШАЧИО ДО МАЈЕ: Ненад Чавић из Мокрина обрадовао девојчицу са посебним потребама у Кикинди

Maja i Nenad / Foto Privatna arhiva

Da bi joj uručio dar dobrote, peške se uputio od Mokrina do grada i za oko dva i po sata prepešačio 15 kilometara. Radost u očima devojčice, osmeh na licu i ljubav u srcu, za Nešu su bili najlepša rođendanska čestitka. Ravna poljupcima koje je dobio od svoje dece.

- Za Maju sam saznao prošle godine od prijatelja. Kada sam joj prvi put odneo paketić uverio sam da je puna ljubavi i dobrote. Na staklima auta crtala mi je srce. Onda sam je letos sreo s majkom u jednom velikom supermarketu. Salala mi je poljupce i srce. Odlučio sam da se s njom sretnem i na početku ove godine. Kada sam video kako je dan sunčan i topao, odlučio sam da pešačim do Kikinde. Ponovo sam osetio ljubav tog deteta, koje se iskreno obradovalo mom dolasku. Najavio sam njenoj majci da stižem, a Maja nije mogla da čeka, pa je istrčala u dvorište - priča ovaj Mokrinčanin.

Već tri godine Nenad, sa prijateljima rodom iz Mokrina, od kojih mnogi žive u drugim mestima, sakuplja novac za novogodišnje paketiće deci u Mokrinu, onoj čiji roditelji nisu u mogućnosti da kupe poklone. Daruje i pakete hrane starijim građanima, drva porodicama lošijeg materijalnog stanja... Akciju dobrote sada podržavaju i prijatelji njegovih prijatelja, koje Nenad i ne poznaje. Tako se krug dobrote širi iz godine u godinu.

PAKETIĆI

Ove godine podelili smo oko 220 paketića deci, poklonili 50 paketa hrane odraslima i oko 10 kubika drva. Sve je više onih koji nas podržavaju - kaže Nenad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)