NIKOLINA PRVA BEBA U KIKINDI U NOVOJ GODINI: Od Grada dobila 50.000 dinara

Рада Шегрт
Rada Šegrt

01. 01. 2022. u 16:33

Čim je nastupila Nova, 2020. godina, stigla je i radost u porodilište Opšte bolnice u Kikindi. U jedan sat i 15 minuta rođena je mala Nikolina, prva beba mlade, dvadesetogodišnje Dijane Radu iz Mokrina.

НИКОЛИНА ПРВА БЕБА У КИКИНДИ У НОВОЈ ГОДИНИ: Од Града добила 50.000 динара

Foto: R. Šegrt

I majka i beba su odlično, jer je porođaj protekao bez ikakvih trauma, a devojčica je na svet došla prirodnim putem. Istog dana, oko podne, Nikolina je, osim maminih poljubaca, dobila i prve poklone, od Gradske uprave 50.000 dinara, a od Crvenog krsta odeću i opremu za prve dane. Novčani poklon doneo je gradonačelnik Nikola Lukač.

- Lepo se završila protekla godina, jer su 31. decembra u našem porodilištu rođeni blizanci, dva dečaka, a lepo je počela i ova godina, jer je stigla Nikolina. Sve bebe su zdrave i dobro su, kao i njihove majke. Tako već prvog dana Nove godine u Porodilištu imamao tri bebe. Nikolinina majka se obradovala i svom prvom detetu i poklonu koji je dobila – preneka je Jelena Grujić,  ginekološko-akušerska sestra, koja je umesto majke preuzela poklon vaučer od Gradske uprave.

- Nikolina je obradovala roditelje, ali i sve nas u bolnici. Dugačka je 51 centimetar i ima 3.050 grama. Rođenje dece za našu bolnicu je važno, jer je ona srce ovog grada, čuva zdravlje, ali je i izvor života. Nadamo se da če jednog dana i Nikolina biti mama, koja će svoje dete roditi u svom gradu – emotivno je rekla pedijatar dr Vesna Tomin, sada v.d. direktorka Opšte bolnice.

Vaučeri i ostali pokloni uručeni su na Prijemnom odeljenju, jer zbog epidemiološke situacije, nije moguće ulaziti na Porođajno odeljenje. Zato su se iskusne babice i sestre potrudile da medijima dostave sliku prve bebe sa majkom. Pozdrave im je uputio gradonačelnik Nikola Lukač, koji je doneo poklon vaučer od 50.000 dinara.

- Prelepo je kad Nova godina počne rođenjem dece. Čestitam porodici i mami koja je rodila prvu bebu. Ovaj skromni poklon značiće im u prvom momentu, a grad će se u narednom periodu potruditi da podrži roditelje, kako bi se rađalo što više dece – poručio je Lukač.

Crveni krst u Kikindiuručio je bebi-pakete za sve bebe koje se trenutno nalaze u porodilištu Opšte bolnice, a koje je obezbedio Crveni krst Vojvodine.

VIŠE BEBA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)