RUSKA MEDALJA ZA CRVENOARMEJKU: Sto leta Nade Lukić iz Runjana kod Loznice

B. P. - V. M.

24. 12. 2021. u 07:00

STOGODIŠNjA Nada Lukić iz Runjana kod Loznice je, povodom 75 godina od pobede nad fašizmom, dobila Medalju Ruske Federacije.

РУСКА МЕДАЉА ЗА ЦРВЕНОАРМЕЈКУ: Сто лета Наде Лукић из Руњана код Лознице

Foto V. Mitrić

Priznanje koje joj je dodelio predsednik Vladimir Putin borcu sa sovjetskog fronta u Drugom svetskom ratu je uručio Aleksandar Konanihin, prvi savetnik Ambasade RF u Srbiji, zajedno sa zamenikom ministra odbrane, pukovnikom Evgenijem Anpilovim.

Nekadašnja partizanka nije krila sreću što je od Rusa dobila njihovu spomenicu, jer joj je ona - neobjašnjivo - uskraćena u SFRJ. A, na početku Drugog svetskog rata je bila ilegalac, dok je slovodu dočekala na sovjetskom frontu, kao borac Crvene armije...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april