KONKURS ZA STUDENTE KOJI GOVORE FRANCUSKI: Traže se stipendisti Univerzitetske agencije za frankofoniju

Милица Шкорић
Milica Škorić

23. 12. 2021. u 22:11

STUDENTI koji govore francuski jezik (minimalni nivo znanja B1) i koji nisu već bili stipendisti Univerzitetske agencije za frankofoniju (AUF), pozivaju se da se prijave za međunarodnu mobilnost radi obavljanja stručne prakse kako bi iskoristili svoje veštine i znanja na radnom mestu, u cilju profesionalne integracije.

КОНКУРС ЗА СТУДЕНТЕ КОЈИ ГОВОРЕ ФРАНЦУСКИ: Траже се стипендисти Универзитетске агенције за франкофонију

Foto Tanjug

Međunarodna mobilnost radi obavljanja stručne prakse studenata odobrava se u trajanju od januara do marta i može se realizovati u periodu od 18. aprila do 17. decembra 2022. godine. Studenti završnih godina moraju praksu da završe do kraja 2021/2022 školske godine.

Praksa mora biti priznata kao deo studijakog programa kandidata, što na Univerzitetu u Beogradu podrazumeva unapred zaključen Ugovor o obavljanju stručne prakse između matičnog fakulteta studenta i poslodavca. Model se može pronaći na sajtu Univerziteta u Beogradu, na linku: www.bg.ac.rs/sr/univerzitet/univ-propisi.php. To je obrazac 3 u okviru Pravilnika o mobilnosti studenata i prenošenju ESPB bodova.

Kandidati sami moraju da pronađu poslodavca van svoje zemlje (zemlje prebivališta). Potrebno je da im tokom prakse radni jezik bude francuski i da za potrebe konkursa od potencijanog poslodavca dobiju potvrdu o prijemu.

Podrška AUF-a pokriva prevoz, mesečnu naknadu i zdravstveno osiguranje. Više informacija o uslovima konkursa može se pronaći na sajtu www.auf.org. Poziv za prijave je otvoren od 20. decembra 2021. do 21. marta 2022. godine.

BONUS VIDEO - POSTHUMNA NAGRADA ZA LANETA: Milan Gutović dobija najveće glumačko priznanje

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu