JUGOSLAVIJA se nije raspala, nego je proračunato - razbijena. Zajednička država je razorena, uništena voljom onih koji su sa pozicija moći vodili računa samo o sopstvenim interesima. Ova doktrina započeta je dosta pre 1991. godine, a konstanta joj je slabljenje srpskog naroda. Kakva god da je bila vlast u Srbiji koncem zajedničke države gotovo ništa ne bi mogla da učini, jer je bila reč o globalnoj tendenciji, kojoj je srpski narod platio previsoki račun.

Novi

22.12.2021. 22:12

Nemačka je planirala i sprovela razbijanje Jugoslavije, proterivanje i ubijanje Srba sa prostora Hrvatske, Federacije BiH i okupiranog Kosova i Metohije, a i danas radi na proterivanju iz Republike Srpske i Crne Gore. To je radila u prvom i drugom svetskom ratu. Nije se opametila, kao i u odnosu prema Rusiji.

Zoran

23.12.2021. 08:31

@Novi - Jeste,,u pravu si,,,55 godina vec zivim u Nemackoj,,i suvise kasno sam shvatio da su Nemci gonocidan narod. Po genezi su bili,,sad su i ostace fasisti,,,

Nenad

23.12.2021. 02:27

Teško je danas pričati o Yugi kad smo 1991 imali situaciju da i kod JNA jedan deo ljudstva živi i radi i teškim uslovima- Slovenija i pogotovo - Hrvatska, dok drugi deo pripadnika JNA ide po Beogradu u kratkim rukavima, sa dobrim stanovima i pametuje šta treba da se uradi. Mržnja prema JNA je bila velika u Hrvatskoj posebno, ali mislim da se i tada moglo tražiti rešenje za sve narode.Danas smo prijatelji sa Slovenijom a pre 30 godina nismo mogli zajedno.Šteta za mnoge ljudske žrtve sa svih strana.Danas ima pripadnika JNA koji nemaju stanove, a ima i njihovih kolega koji imaju i četverosobne stanove i mudruju kako je trebalo rešti problem.Kako je JNA bila prepuštena po republikama sama sebi ,možda je i relativno dobro prošla.To je bila višenacionalna armija sa mladim vojnicima i čestitim oficirima.

Vukasin

23.12.2021. 07:04

Bez mandata UN-a, to su zapadni kriminalci nazvali „NATO humanitarna misija“, Američki general Vesli Klark, CO. Više od 2.000 civila je ubijeno i ranjeno u namernim napadima na objekte „dvostruke namene“, fabrike, elektrane, TV stanice, puteve, mostove i pruge. Ubijeno i ranjeno 6.000 jugoslovenskih vojnika i policajaca. Ogromna šteta na civilnoj infrastrukturi, kućama, stanovima, putevima i železnici. Uključeni su NATO avioni iz SAD, Kanade, Španije, Italije, Nemačke, Francuske, UK, Danske, Belgije, Norveške, Holandije, Turske. Preko 1.000 aviona je izvršilo 38.000 odobrenih letova. Odbačena uredba je uključivala, pored TP oružja, 152 kasetne bombe koje sadrže 35.450 kasetnih bombi, termo-vizuelne bombe i grafitne bombe (SVE kasetne bombe su zabranjene međunarodnim konvencijama). Svaka od ovih akcija protiv Jugoslavije je ratni zločin, a među ratnim zločincima je američki general Vesli Klark kao komandant i svi pojedini političari i vladini funkcioneri, vojnici, mornari, marinci i avijatičari koji su na bilo koji način doprineli ovom ratnom zločinu, bilo da su aktivni učesnici u stvarnim borbama ili uključeni u bilo kakvu podršku ovom ratnom zločinu, sve do i uključujući rukovaoce naredbama, osoblje za dopunu goriva, osoblje za popravke i sve između najnižih do najviših činova.

Mr Radomir Scepanovic

23.12.2021. 08:30

Кувари разбијање Југославије су: Лондон, Вашингтон, Берлин, Беч и Ватикан и Париз!

MilaS

23.12.2021. 08:33

...samo se nadam da ce Rusija,konacno,poravnati racune sa krivcima za smrt skoro TRIDESE MILIONA poginulih samo u Drugom ratu...Nemci i njihovi sateliti...kaznjeni,pa devedesetih rehabilitovani precutno...da ne nabrajam...mnogo ih je...nebitnih...

Daca

23.12.2021. 08:43

Ovde fali jedna veoma bitna stvar.Uticaj Srpskih komunista.Ono sto su oni uradili svom narodu,nema primer u istoriji.Zasto se stalno bezi od ove teme.Pa Sava Kovacevic je i dalje narodni heroj.Oni su preveli Hrvatei muslimane iz fasista u antifasiste,a proganjali pobijene,poklane i proterane Srbe.

Olja

23.12.2021. 09:01

Nemačka! Ono što nisu uspeli u Drugom sv. ratu, uspeli su sada... I ne samo razbijanje SFRJ, proterivanjem i uništenje Srba(kao Jevreja), nego su zavladala Evropim i napravili koncept iza koga su se sakrili: "Evropska unija"

Ranko

23.12.2021. 09:06

Sve tačno.Na žalost ja sam ovo tvrdio pre trideset godina, ali izgleda da mora proći dosta vremena i patnje da većina bude svesna.Ali dobro bitno je da se počne pisati o toj temi.

Zara

23.12.2021. 12:17

JNA nije ispunila svoju obavezu, zato jer su na čelu sedeli Hrvati koji su težili ka razbijanju Jugoslavije,izdajnici roda svog. Oni su unistili sve ononsto su hiljadr i hiljade ljudi izginuli zarad licnih interesa. SFRJ su unistili Hrvati i Slovenci i neka ih je večna sramota i kazna koja sledi. Iz tog razloga prema njima ,ekonomski,moramo biti striktni i bez popustanja.