NAJNOVIJA ODLUKA O KOVID SERTIFIKATIMA: Evo kako ćemo putovati u 2022.

Tanjug

21. 12. 2021. u 12:53

EVROPSKA komisija usvojila je danas pravilo kojim se period važenja sertifikata o vakcinaciji ograničava na devet meseci, odnosno 270 dana od pune vakcinacije.

НАЈНОВИЈА ОДЛУКА О КОВИД СЕРТИФИКАТИМА: Ево како ћемо путовати у 2022.

Foto EPA

Istovremeno, usvojena su i pravila o koordiniranju sertifikata kako bi se jasno razlikovali dokazi o primljenoj primarnoj vakcinaciji od onih koji se odnose na buster doze.

- Nova pravila će obezbediti da se mere kada je reč o putovanjima zasnivaju na najboljim dostupnim naučnim dokazima i objektivnim kriterijumima. Kontinuirana koordinacija je od suštinskog značaja za funkcionisanje jedinstvenog tržišta i pružiće jasna uputstva građanima EU u ostvarivanju njihovog prava na slobodno kretanje - izjavio je portparol Komisije Kristijan Vigand.

U EK kažu da se ovaj sertifikat odnosi na potrebe putovanja unutar EU, a da će "jasan i jednoobrazan period prihvatanja” sertifikata o vakcinaciji garantovati nastavak koordinacije među EU 27 kada je u pitanju tranzit ljudi.

BONUS VIDEO - NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!