OVA ZIMA ĆE BITI HLADNIJA OD PRETHODNE DVE: Objavljena najnovija vremenska prognoza, za vikend stiže iznenađenje

Tanjug

21. 12. 2021. u 12:26

OVE godine očekuje nas hladnija zima u odnosu na prethodne dve, ali sa temperaturama koje su u granicama normale, izjavio je danas pomoćnik direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ) Goran Mihajlović.

ОВА ЗИМА ЋЕ БИТИ ХЛАДНИЈА ОД ПРЕТХОДНЕ ДВЕ: Објављена најновија временска прогноза, за викенд стиже изненађење

Foto: Tanjug

On je rekao da će se ova zima razlikovati od prethodne, koja je bila toplija, sa malo snega između 13. i 15. decembra, dok smo ove godine već imali prvi talas snega početkom ovog meseca.

- Period koji nam sledi do Nove godine biće sa nešto višom temperaturom, za predstojeći vikend se očekuje između 10 i 14 stepeni, pa će doći do topljenja snega, pogotovu na planinama gde je sneg i do 90 centimetara. Krajem godine se očekuje pad temperature, ali ona će biti u granicama proseka, najniža oko dva do tri stepena, a maksimalna oko 6 stepeni - rekao je Mihajlović za TV Tanjug.

On je podsetio da, za poslednjih deset godina, na našem području, građani posebno pamte dve zime - 2012. godinu, kada je snega bilo između 15. i 19. februara, kao i 2017. godinu, kada se u januaru pojavio led na Dunavu.

- Ova zima jeste nešto hladnija u odnosu na prethodne dve, ali je i dalje u granicama proseka - rekao je Mihajlović.

BONUS VIDEO - BIO JE BISER BEOGRADA: Na današnji dan 1934. godine otvoren je Most kralja Aleksandra

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DRAGULJ SA OBALE DRINE: Mali Zvornik nudi posetiocima svestranu turističku ponudu