AKCIJA "ČEPOM DO OSMEHA": Kisić Tepavčević uručila pomagala za osobe sa invaliditetom

Novosti online

09. 12. 2021. u 14:28

MINISTARKA za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević danas je, zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, uručila 60. i 61. pomagalo osobama sa invaliditetom, koja su obezbeđena kroz akciju „Čepom do osmeha“.

АКЦИЈА ЧЕПОМ ДО ОСМЕХА: Кисић Тепавчевић уручила помагала за особе са инвалидитетом

Foto: Ministarstvo za rad

Na konferenciji „Ekosop“, koju je organizovala Humanitarno-ekološka organizacija „Čepom do osmeha“, Kisić Tepavčević je navela da je ta akcija pokazala koliko je značajno da budemo solidarni i humani i kako je za izgradnju takvog društva neophodna sinergija svih.

Ministarka Kisić Tepavčević je rekla da organizacija „Čepom do osmeha“, čiji rad Ministarstvo podržava, već skoro 10 godina, tokom kojih je prikupila gotovo 600 tona čepova, pokazuje kako treba da se radi i razmišlja i da joj je drago što se veliki deo građana uključio u ovu akciju.

Elektromotorna kolica, koja su obezbeđena putem akcije prikupljanja čepova, uručena su Aleksi Drakuliću iz Kačareva i Mateji Mančiću iz Pirota, a Kisić Tepavčević je izrazila uverenje da će im ona značajno pomoći da poboljšaju kvalitet života i da shvate da su jednaki i da država stvara Srbiju bez barijera. „To je i slogan i način razmišljanja našeg Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom i to je prioritet rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja“, poručila je Kisić Tepavčević.

Prof. dr Kisić Tepavčević je navela i da joj je drago što je tema konferencije ekološko-socijalno preduzetništvo i cirkularna ekonomija, budući da solidarna preduzeća razmišljaju u širem pravcu - na koji način i kako uključiti i najranjivije kategorije na tržište rada i kako ih učiniti ravnopravnim. „To jeste zadatak svih nas. Sva različita materijalna i finansijska davanja jesu poruka države da brine o svim kategorijama stanovništva, pogotovo o onima kojima je pomoć najpotrebnija“, rekla je Kisić Tepavčević.

Ministarka Kisić Tepavčević je rekla i da je Nacrt zakona o solidarnom preduzetništvu na javnoj raspravi i da očekuje da će on uskoro biti usvojen. Kako je dodala, taj zakon će biti značajan vetar u leđa za razvoj ove vrste preduzetništva, budući da će omogućiti veći podsticaj da svi oni koji su do sada imali nepovoljniji položaj na tržištu rada dođu do posla.

„Upravo su nova radna mesta za svakog radno sposobnog građanina najveći stepen brige države o stanovništvu. Ovaj zakon za cilj ima smanjenje stope nezaposlenosti, a znamo da smo jedna od retkih zemalja koja može da se pohvali značajnim poboljšanjem indikatora na tržištu rada, čak i za vreme pandemije“, rekla je Kisić Tepavčević.

Konferenciji su prisustvovale i državna sekretarka Stana Božović i pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DRAGULJ SA OBALE DRINE: Mali Zvornik nudi posetiocima svestranu turističku ponudu