PRIZNANJE UNIVERZITETA U SARAJEVU: Doktor Đerlek u ime Ministarstva zdravlja primio nagradu za mir i progres

Novosti online

30. 11. 2021. u 20:02

DOKTOR Mirsad Đerlek, državni sekretar primio je u ime Ministarstva zdravlja Srbije danas u Sarajevu Nagradu za mir i progres Univerziteta u Sarajevu za pomoć u borbi protiv pandemije kovida 19 koju je Srbija nesebično učinila poklanjanjem vakcina i omugaćavanjem vakcinacije za studente i zaposlene u sarajvskom univerzitetu, ali ii sve građane BiH.

ПРИЗНАЊЕ УНИВЕРЗИТЕТА У САРАЈЕВУ: Доктор Ђерлек у име Министарства здравља примио награду за мир и прогрес

Foto: Privatna arhiva

Rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr Rifat Škrijelj je naglasio da je današnja svečanost prilika i privilegija da zajedno proslavimo i obiležimo delo solidarnosti i humanizma, što je od izuzetnog značaja u ovom trenutku kada, nažalost, gotovo svakodnevno, i globalno i lokalno, svedočimo ljudskom delovanju kojem nedostaju ovi temeljni civilizacijski principi.

- Odluka Senata Univerziteta u Sarajevu o dodeli univerzitetskog priznanja Nagrada za mir i progres predstavlja izraz našeg priznanja i zahvalnosti na nesebičnoj podršci i trudu koji je uložen u provođenje zdravstvenog programa koji je omogućio vakcinisanje uposlenika i studenata Univerziteta u Sarajevu. Za više od 75% vakcinisanih uposlenika Univerziteta omogućen je, nakon dužeg vremenskog perioda, povratak radu sa studentima u učionici. Program vakcinisanja proveden je u direktnoj saradnji Univerziteta u Sarajevu sa dobitnicima Nagrade za mir i progres, ali naša zahvalnost, naravno, prelazi okvire nagrađenih institucija i pojedinaca i odnosi se na sve institucije i lokalne zajednice širom Srbije, a naročito zdravstvene radnike, koje su pružile gostoprimstvo i omogućile vakcinaciju za sve punoletne građane i građanke Bosne i Hercegovine - istakao je rektor Škrijelj, a saopštio Univerzitet u Sarajevu.

Dr Mirsad Đerlek uputio je reči zahvalnosti Univerzitetu u Sarajevu i rektoru Škrijelju na priznanju koje je dodeljeno Ministarstvu zdravlja Republike Srbije.

- To je dobar gest koji pokazuje da takvi gestovi približavaju ljude i evo danas smo se tim povodom i okupili u Sarajevu i razmenili mišljenja. S obzirom da se sve zemlje u regionu, Evropi i svetu bore protiv koronavirusa već 20 meseci i da svi trpimo teške gubitke, bojim se da će ovo trajati još dugo i da će nam trebati još ovakvih sastanaka kako bi se vratili normalnom životu - kazao je dr Đerlek i naglasio da je solidarnost nešto što je izuzetno bitno u ovako teškom trenutku.

Dr Đerlek je rekao da je Srbija uspela da nabavi dovoljno vakcina što je omogućilo da pomognu svojim komšijama.

- Samo zajedno i velikom upornošcu možemo pobediti koronavirus i konačno se vratiti normalnom životu. Ipak je ovo iscrpljujuća borba i pohvalio bih, pre svega zdravstvene radnike cele regije koji su heroji ove borbe - porucio je dr Đerlek i dodao da je optimističan i uveren u pobedu protiv pandemije.

Odluku o dodeli univerzitetskih priznanja doneo je Senat Univerziteta u Sarajevu jednoglasno na 43. redovnoj sednici 24. novembra 2021, a rektor prof. dr Škrijelj uručio je Nagradu za mir i progres sledećim institucijama i pojedincima:

- Ministarstvu zdravlja Republike Srbije, u čije ime je nagradu preuzeo državni sekretar Ministarstva dr Mirsad Đerlek

- Gradu Novom Pazaru, u čije ime je nagradu preuzeo gradonačelnik Nihat Biševac

- Zavodu za javno zdravlje Novi Pazar, u čije ime je nagradu preuzeo direktor dr Šefadil Spahić

- Dr Aneli Halilović Šemsović, predsednici Skupštine Grada Novi Pazar

- Dr Šefadilu Spahiću, direktoru Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)