OD 9. DECEMBRA: Građanima će biti omogućena vakcinacija i testiranje na koronu na Kopaoniku

Novosti online

24. 11. 2021. u 14:29

UGOVOROM o saradnji koji je danas potpisan u Beogradu između Instituta za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ i JP „Skijališta Srbije“ od 9. decembra će na Kopaoniku biti omogućeno vakcinisanje protiv korona virusa kao i testiranje na prisustvo korona virusa svih građana koji borave na ovoj planini i koriste usluge ski-centra tokom predstojeće zimske sezone.

ОД 9. ДЕЦЕМБРА: Грађанима ће бити омогућена вакцинација и тестирање на корону на Копаонику

D. Balšić

Navedeni Ugovor o saradnji potpisali su v. d. direktora Instituta za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ dr Vera Stoiljković i direktor JP „Skijališta Srbije“ Dejan Ćika.

Ugovor o saradnji između Torlaka i Skijališta potpisan je sa namerom da se omogući svim građanima koji planiraju da borave na Kopaoniku da se usled potencijalnog uvođenja kovid propusnica za korišćenje usluga ski-centra, zbog eventualnog pogoršanja epidemiološke situacije, blagovremeno vakcinišu ili testiraju na Kopaoniku i na taj način ne ugroze niti svoje ili zdravlje drugih građana, kao ni svoj boravak na planini.
Građani će moći da se vakcinišu jednom od pet vrsta vakcina protiv korona virusa, a kada je reč o testiranju na prisustvo korona virusa, građanima je omogućeno PCR kao i brzo antigensko testiranje u Torlakovim laboratorijama na Kopaoniku. Svi građani koji se testiraju do 12 časova rezultate PCR testiranja dobijaju istog dana, a ostali sledećeg jutra.

BONUS VIDEO: Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?
 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

BUGARIN ŠVERCOVAO MRTVU MAJKU: Rekli smo joj dobar dan, glava joj pala - carinici bili u šoku, slučaj koji se i danas prepričava