DOKTOR TIODOROVIĆ UPOZORIO: Za 10 dana imaćemo ponovo skok zaraženih - banje i planine su krcate, stiže i "Crni petak"

Novosti onlajn

16. 11. 2021. u 15:27

ZA 10 do 12 dana videćemo efekte produženog jesenjeg raspusta za osnovce i srednjoškolce, odnosno efekte kratkog odmora njihovih roditelja, jer su čitave porodice pohrlile u banje i na planine, a poenta raspusta je bila da smanjimo kontakte i broj novozaraženih.

ДОКТОР ТИОДОРОВИЋ УПОЗОРИО: За 10 дана имаћемо поново скок заражених - бање и планине су крцате, стиже и Црни петак

Foto: Printskrin

A ide nam i takozvani Crni petak, kada će tržni centri biti prebukirani, pa očekujem skok broja novozaraženih za neku hiljadu. Imaćemo do 5.000 novozaraženih dnevno za 10-12 dana - kaže prof. dr Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba.

Profesor Tiodorović navodi da medicinski deo kriznog štaba nije promenio svoj stav o kovid propusnicama.

Sertifikat ne važi ako je crvene boje

- I dalje insistiramo na tome da kovid propusnice važe 24 sata za sve objekte osim za snabdevanje hranom, lekovima, gorivom i za odlazak na posao - ističe prof. Tiodorović i dodaje da "Srbija ipak nije Austrija da uvodi mere samo za nevakcinisane, kod nas ne mogu da prođu ni kovid propusnice 24 sata koje su mnogo labavije od mera u Austriji".

Doktor Tiodorović apeluje na srpske domaćine koji slave krsne slave da to obave u porodičnim uslovima.

- Prošle godine smo to uspeli i slave nisu bile povod za povećanje broja novozaraženih. Verujem da će tako biti i ove godine - kaže profesor Tiodorović i naglašava:

- Blagi porast obuhvata vakcinacije treba nastaviti i u što kraćem roku vakcinisati što više ljudi, a pre svega mladih i radnoaktivnih ljudi.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove