OSAM PORODILJA NA LEČENJU U KBC "DR DRAGIŠA MIŠOVIĆ" Doktor Stevanović: Ova epidemija se završava samo poštovanjem mera i vakcinacijom

Novosti online

29. 10. 2021. u 10:05

PROF. dr Predrag Stevanović, načelnik Klinike za reanimaciju i anesteziologiju KBC "Dr Dragiša Mišović" navodi da se još ne vidi kraj ni ovom talasu ni ovoj epidemiji i da su nam lekari na ivici izdržljivosti, piše RTS.

ОСАМ ПОРОДИЉА НА ЛЕЧЕЊУ У КБЦ ДР ДРАГИША МИШОВИЋ Доктор Стевановић: Ова епидемија се завршава само поштовањем мера и вакцинацијом

Foto: D. Milovanović

Ističe da "Mišović" radi sa 99 odsto kapaciteta, i da je svakog dana u bolnici između 310 i 330 pacijenata.

- Svaki sledeći talas je teži od prethodnog - navodi Stevanović, dodajući da se trenutno u bolnici leči osam porodilja.

- Trenutno je na intenzivnoj nezi 80 pacijenata, svi oni su na nekom obliku disanja sa respiratorom, da imamo 36 dece, osam porodilja koje leže u ustanovi, četiri ili pet je intubirano, a nijedna nije vakcisana - navodi Stevanović.

Od početka četvrtog talasa, prema njegovim rečima, bilo je 20 porodilja u bolnici.

- Karakteristika ovog talasa je da imamo teže pacijente, mnogo više mladih, dece i porodilja. Nevakcinisani su dominantni, naročito u jedinicama intenzivnog lečenja, tamo gde su najteži pacijenti i gde je najlošiji ishod - ističe Stevanović.

Prema njegovim rečima, epidemiji se može stati na put samo kombinacijom mera i masovnom vakcinacijom.

- Ova epidemija se neće završiti u bolnicama, u bolnicama se leče najteži pacijenti, ali se može vrlo jednostavno završiti poštovanjem mera - vakcinacijom, nošenjem maske, distancom, izolacijom obolelih... - navodi Stevanović.

(RTS)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO: Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima