ĆERKA LJUBANA JEDNAKA ZA "NOVOSTI": Ganuta sam, hvala Vučiću za inicijativu da ulica u Beogradu ponese ime po mom ocu

J. Matijević

10. 08. 2021. u 11:57

DUŠANKA Zorić, ćerka Ljubana Jednaka reagovala je na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ulica u Beogradu ponese ime po njenom ocu.

ЋЕРКА ЉУБАНА ЈЕДНАКА ЗА НОВОСТИ: Ганута сам, хвала Вучићу за иницијативу да улица у Београду понесе име по мом оцу

Foto: D. Milovanović

- Ganuta sam. Mnogo. U ove dane krajem jula i početkom avgusta imam posebne emocije, koje nisu nimalo lake. Hvala mnogo predsedniku Vučiću za inicijativu da ulica u Beogradu ponese ime po mom ocu Ljubanu Jednaku, a zahvalni smo mu i što je sudbini mog oca posvetio posebnu pažnju u govoru na obeležavanju 26. godišnjice zloglasne „Oluje“. Mi njegovi potomci, a posebno njegovo četvoro unučadi, s ljubavlju i pažnjom čuvamo uspomenu na njega, ali nam je drago da on postane i deo kolektivnog sećanja našeg naroda. To je posebno važno zato što se u Hrvatskoj i Glini, kao i u hrvatskim medijima poslednjih godina anulira postojanje mog oca Ljubana Jednaka, govori se da je on izmišljen kao i njegovo svedočenje o strašnom pokolju u glinskoj crkvi Presvete Bogorodice, jula 1941. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)