PAZITE NA SRCE OVIH DANA: Kardiolog Dejan Munjiza objasnio šta je najvažnije uraditi tokom leta

Novosti online

08. 08. 2021. u 10:00

KARDIOLOG specijalne bolnice za cerebrovaskularne bolesti "Sveti Sava" dr Dejan Munjiza rekao je u Jutarnjem programu da je najvažnije da tokom vrelih dana pazimo na srce da ne bismo dobili velike komplikacije.

ПАЗИТЕ НА СРЦЕ ОВИХ ДАНА: Кардиолог Дејан Муњиза објаснио шта је најважније урадити током лета

Foto: TV Pink printskrin

Moždani udar ili infarkt vrebaju i zdrave ljude, ali prvi na udaru biće hronični bolesnici koji ne idu na kontrole.

- Hroničnom bolesniku potrebne su kontrole zbog promene terapije, zbog situacije ili promene temperature... Ako toga nema, možemo dobiti velike komplikacije u kardiovaskularnom sistemu, srčani ili moždani udar, pa i emboliju pluća - kazao je on.

Dr Munjiza je opisao i na koji način korona infarkt utiče na kardiovaskularni sistem.

- Korona može da upali srčani mišić, ili da uzrokuje aritmiju, popuštanje i oštećenje organa, pa i moždani udar. Onda pristupamo kao u ratu, na svim frontovima. Nadamo se da sistem neće biti tako opterećen kao prošle godine, jer imamo i kovid bolnice i više od 50 odsto vakcinisanih -rekao je on.

Doktor je prokomentarisao i ljude koji se još uvek nisu vakcinisali, a tu opasnu odluku "brane" rečenicom - pa, što da se vakcinišem kada virus svakako mutira.

- To je kao kad bismo rekli, džabe živimo jer se svet menja. Mutacije su normalne u prirodi, ali vakcina i dalje štiti od svakog soja, jer ključni deo virusa nije mutirao - rekao je on.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!