DANAS JE NAJTOPLIJI DAN OVOG TALASA: Meteorolog Đurić najavio ekstremno visoke temperature

Novosti online

01. 08. 2021. u 11:59

ĐORĐE Đurić, meteorolog, istakao je da se nastavlja toplotni talas u Srbiji, koji je, kako kaže, četvrti ovog leta.

ДАНАС ЈЕ НАЈТОПЛИЈИ ДАН ОВОГ ТАЛАСА: Метеоролог Ђурић најавио екстремно високе температуре

Foto: Printskrin/ Pink

- Skoro da su bili u nizu, sa manjim, kraćim prekidima sa temperaturama prosečnih vrednosti za ovo doba godine - rekao je Đurić.

Kako kaže, ovaj talas karakterišu ektremno visoke temperature, često iznad 35 stepena, a pre nekoliko dana smo, dodaje, imali i 39 i 40.

- Današnji dan će biti najtopliji u ovom nizu. Posebno na jugu i istoku Srbije, gde mogu ići i do 41 stepen - rekao je Đurić.

Dodaje da će u Beogradu ona ići do 37 stepeni.

- Klima se menjala od samog nastanka zemlje i to će se dešavati i u budućnosti. Ne može preko noći da dođe do mediretranske klime niti da se preko noći glečeri istope. Imamo ekstremnije promene u poslednjim godinama, ali nije nešto što se nije dešavalo i ranije - rekao je Đurić.

Đurić je rekao da satelitski snimci pokazuju da se glečeri povlače i to dovodi do toga da slatka voda odlazi u okeane, što u budućnosti, kako kaže, može dovesti  do promene klime.

(Pink)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)