UNIVERZITET U NOVOM PAZARU: Indeks dobilo 548 brucoša, za drugi upisni rok ostalo još 471 mesto

N. KOČOVIĆ

17. 07. 2021. u 21:42

NA prvu godinu osnovnih studija na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, tokom junskog upisnog roka, upisano je 548 brucoša, od kojih će se 418 školovati o trošku budžeta, saopštila je ta visokoobrazovna ustanova.

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ ПАЗАРУ: Индекс добило 548 бруцоша, за други уписни рок остало још 471 место

Foto: N. Kočović

U prvom upisnom krugu popunjena su sva mesta na arhitekturi, kao i budžetska mesta na ekonomiji, poslovnoj informatici, psihologiji, engleskom, biologiji i studijskom programu vaspitač u predškolskim ustanovama.

Na studijskim programima softversko inženjerstvo i građevinarstvo popunjena su sva mesta namenjena samofinansirajućim studentima.

- Interesovanje za upis i rezultati prvog roka, znatno su bolji u odnosu na jun prošle godine – ocenili su sa Državnog univerziteta.

U drugom, septembarskom upisnom krugu, ostalo je još 471 slobodno mesto, od kojih je 267 budžetskih.

Najviše slobodnih mesta ostalo je na Departmanu za matematičke nauke – 101, a slede tehničke nauke (79), biotehničke (52), biomedicinske (48) i hemijsko-tehnološke nauke sa 42 upražnjena mesta.

- Na psihologiji, engleskom i biologiji je broj slobodnih mesta jednocifren – dodali su sa Državnog univerziteta.

Konkurs za upis u septembarskom roku objavljen je na sajtu Univerziteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!