DELTA SOJ KORONA VIRUSA POTVRĐEN NA KiM: Zaražene dve osobe

Novosti online

29. 06. 2021. u 19:42

DELTA soj korona virusa, koji je prvi put otkriven u Indiji i koji se brzo širi izazivajući veći broj smrtnih slučajeva, zaražene su dve osobe na Kosovu, prenosi Koha.

ДЕЛТА СОЈ КОРОНА ВИРУСА ПОТВРЂЕН НА КиМ: Заражене две особе

Foto: Depositphotos

Potvrda ove vesti stigla je iz tzv. kosovskog Ministarstva zdravlja koje je objavilo da su od 22 uzorka testirana na Institutu za virusologiju Univerzitetske klinike Čarite u Berlinu, kod dva registrovana virus Delta varijante.

Iz Ministarstvo zdravlja poručuju da su obolele osobe pokazale simptome, ali su se već oporavile i nalaze se kod kuće.

- Danas smo dobili podatke o 22 pozitivna uzorka poslata Institutu za virusologiju Univerzitetske klinike Čarite u Berlinu, od kojih su 2 (dva) uzorka identifikovana sa Delta varijantom (B.1.617.2) SARS-CoV-2. Oba slučaja su pokazala simptome, ali su se već oporavila i kod kuće su. Njihova izolacija je gotova. Timovi NIJZK već su pronašli sve moguće izvore i kontakte kako bi sprečili dalje širenje slučajeva - kaže se u saopštenju Ministarstva.

Iz ovog ministarsta preporučuju građanima da izbegavaju okupljanja, da se ukoliko osete simptome podvrgu testiranju na koronavirus, kao i da nose maske i izbegavaju gužve u zatvorenom prostoru.

(Kosovo Online)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)