ZA PENZIONERSKU KARTICU SE PRIJAVILO 600 KOMPANIJA: Evo gde možete iskoristiti popuste

Tanjug

18. 09. 2023. u 11:28

U OKVIRU akcije Penzionerska kartica, prijavilo se oko 600 kompanija, a Privredna komora Srbije (PKS) se, prema rečima njenog predsednika Marka Čadeža, od početka aktivno uključila u ovu akciju tako što je animirala privredu i organizovala prezentacije programa svojim članicama.

ЗА ПЕНЗИОНЕРСКУ КАРТИЦУ СЕ ПРИЈАВИЛО 600 КОМПАНИЈА: Ево где можете искористити попусте

FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Čadež je rekao da su među prijavljenima u akciji Penzionerske kartice veliki trgovinski lanci koji prodaju prehrambene, zatim proizvode za ličnu i kućnu higijenu i drugu robu široke potrošnje, kao što su elektrotehnička roba i kućni aparati.

- Za penzionere je veoma važno da su se za ovu akciju, koja će najstarijima doneti niz pogodnosti, prijavile i zdravstvene ustanove, klinike, bolnice, stomatološke i oftalmološke ordinacije, medicinske laboratorije, prodavnice specijalizovanih ortopedskih pomagala, kao i apoteke - rekao je Čadež i dodao da se, sudeći po do sada iskazanom interesovanju, očekuje učešće oko 1.000 apoteka u zemlji.

Prema njegovim rečima, spremnost da svoje robe i usluge penzionerima ponude po nižim cenama iskazale su i turističke agencije, hotelsko-turistički objekti i odmarališta, sportsko-rekreativni, agencije za prevoz putnika, agencija za nekretnine, ustanove kulture i zanatske radnje, kao što su frizerske, obućarske, auto i servisi za tehničke preglede.

- Sadašnji spisak sigurno neće biti i konačan, jer očekujem da će se prijaviti još firmi. Vlada Srbije je ta koja sprovodi ovu akciju, a ono što mi možemo jeste da razgovaramo sa kompanijama u želji da omogućimo najstarijim sugrađanima koji imaju manja primanja da kroz pogodnosti koje im Penzionerska kartica omogućava dođu do više proizvoda i usluga - rekao je Čadež.

Podela penzionerskih kartica na šalterima Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje već je počela, a penzioneri će kartice moći da koriste od 1. oktobra.

BONUS VIDEO:

KARNEVAL U VRŠCU: Više od 600 veselih učesnika performansima razgalilo publiku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo