VAŽNA VEST ZA PENZIONERE: Od 1. oktobra, ako se prijavite, dobijate pogodnosti od države

Novosti onlajn

22. 07. 2023. u 09:36

MINISTAR finansija Siniša Mali pozvao je penzionere da se prijave za penzionerske kartice koje će moći da koriste od oktobra, a koje će im omogućiti brojne pogodnosti.

ВАЖНА ВЕСТ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ: Од 1. октобра, ако се пријавите, добијате погодности од државе

Za primanja seniora primenjuje se švajcarska formula, Foto M. Anđela

- Molim vas prijavljujte se za penzionersku karticu koja će vam omogućiti pogodnosti u maloprodajnim objektima. Do sada se prijavilo preko pola miliona penzionera, negde oko 600.000. Već imamo 400 kompanija koje žele da budu deo tog programa. Rekli smo da ćemo od 1. oktobra deliti te kartice svima - rekao je ministar. 

Kako da se prijavite za penzionerske kartice?

U toku je prijava za penzionerske kartice, a najstariji mogu da se prijave na sajtu Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) ili u filijalama Fonda PIO.

Kartice će najstarijima omogućiti popuste pri kupovini i plaćanju usluga. Tom karticom penzioneri i korisnici ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja će imati popuste i pogodnosti koje će moći da koriste od 1. oktobra ove godine.

Karticu će izdavati Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, a danas od 12 do 14 časova na Trgu republike u Beogradu biće održana javna promocija tog pesonalizovanog dokumenta.

Biće upućen i javni poziv društveno odgovornim kompanijama da se uključe u projekat penzionerske kartice.

Personalizovane penzionerska kartica izdavaće se na osnovu elektronski podnetog zahteva, koji se može uputiti na zvaničnom sajtu Fonda www.pio.rs ili u organizacionoj jedinici Fonda.

Elektronski zahtev popunjava se veoma jednostavno, jednim klikom, i potrebna su 3 lična podatka - JMBG broj, broj telefona i mejl adresa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (50)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)