Mokrenje u kapima je simptom koji ukazuje na problem s prostatom

Promo

01. 11. 2023. u 10:00

Snažan nagon za mokrenjem, a u toaletu nemogućnost pražnjenja mokraćne bešike i otežano mokrenje. Ovo su neki od tipičnih problema s kojima se suočava muškarac s uvećanom prostatom u poodmaklom stadijumu.

Мокрење у капима је симптом који указује на проблем с простатом

Foto: Promo

Alternative koje stoje pred njim u bliskoj budućnosti su: postavljanje katetera (specijalna fleksibilna cev koja preko mokraćnog kanala dolazi do bešike i služi za evakuaciju prikupljenog urina) ili operativno lečenje uvećane prostatne žlezde.

Zašto mnogi muškarci ne mogu da procene ozbiljnost situacije i stižu do katetera? Čak i kod jako otežanog mokrenja muškarac se nada da će se situacija popraviti. I čeka. Zapravo, bez intervencije lekara specijaliste situacija ne samo da se ne može popraviti već može izazvati i dodatne neprijatnosti. Šta se dešava? Urin se zadržava u mokraćnoj bešici i s vremenom može doći do zadržavanja ogromne količine urina. To predstavlja veliko opterećenje za organizam – stvaraju se uslovi za razvoj infekcije i formiranje kamenja, dolazi do oštećenja i širenja mokraćne bešike.

Foto: Promo

Tulijum laser od 200 vati je najsnažniji i najprecizniji laserski sistem koji prostatu isparava u potpunosti do same kapsule i nema ograničenja u pogledu obima žlezde. Tulijum od 200 vati, kao najsavremenija tehnologija, kombinuje prednosti svih postojećih laserskih sistema, nadograđuje ih i danas se smatra maksimalno usavršenim modelom. Prodiranje u tkivo je samo 0,2 mm, što garantuje tačnost i preciznost i omogućava hirurgu da radi bez opasnosti od oštećenja okolnih tkiva. Ogromnu prednost Tulijumu od 200 vati nad drugim laserima daje i to što se istovremeno s isparavanjem prostate može raditi i razbijanje kamenja u mokraćnoj bešici i uretri. Nakon laserske operacije muškarac mokri bez poteškoća, mlaz mokraće je jak i bistar, a stalni kateter se trajno uklanja.

U LASER MED-u Beograd PO CENI KONSULTACIJE radi se KOMPLETAN PREGLED PROSTATE, koji obuhvata: konsultaciju sa urologom, merenje obima prostate, merenje rezidualnog urina, tumor marker PSA.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)