POVRATAK U ŠKOLU I PROBLEMI SA VIRUSIMA: Antivirusna "formula" za jačanje imuniteta kod dece

Novosti online

01. 09. 2023. u 19:17

JAK imunitet kod dece je ključan za očuvanje zdravlja dece, posebno u većim kolektivima, vrtićima i školama u vreme infekcija. Iako su prirodni sastojci i lekoviti preparati iz prirode u preventivi bolja opcija u odnosu na sirupe, medikamente i antibiotike, prilikom izbora preparata za decu mora se biti posebno obazriv.

ПОВРАТАК У ШКОЛУ И ПРОБЛЕМИ СА ВИРУСИМА: Антивирусна формула за јачање имунитета код деце

Foto: B. Milošević

Uprkos lekovitim svojstvima, pojedine biljke i sastojci koji se u njima nalaze nisu preporučljivi za decu.

Antivirusna bomba za decu

Za pripremu antivirusnog napitka potrebna su dva limuna, neprskana jer se koriste zajedno sa korom, 200 mililitara prirodnog pčelinjeg meda, 1 srednji koren đumbira i staklena tegla zapremine od pola litra. 

Limun samo dobro operite, a đumbir ogulite, pa ih iseckajte na sitne kriške ili komade. Sameljite u blenderu ili štapnim mikserom, dodajte med, pa sve zajedno dobro promešajte. Smesu stavite u čistu teglu i poklopite poklopcem. Čuvajte u frižideru.

Možete uzimati po 1 kašiku dnevno, a deci dajte 1 kašičicu. Takođe, možete staviti u čaj i druge tople napitke. 

Limun pored vitamina C sadrži organske kiseline, odlično jača imunitet i preporučen je kod prehlada. Đumbir je apsolutno magičan i višestruko koristan koren. On stimuliše sekreciju mukusa i na takav način ublažava kašalj i olakšava bol u grlu. Đumbir poseduje antibakterijska, antigljivična i antitoksična svojstva, zbog toga se koristi kao prevencija gripa i prehlade.

Đumbir je antihistamin i zbog toga se koristi kod alergija.

Hemijski sastojci u đumbiru su korisni u sprečavanju procesa biosinteza prostaglandina, koji je odgovoran za nastanak upale.

(SD)

BONUS VIDEO:

UBICA NEGATIVNE ENERGIJE: Ćilibar ima razna lekovita svojstva, a ovaj je najkvalitetniji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)