ČUVA KOŽU, JAČA SRCE I JETRU: Jedite šargarepu svaki dan i pazite - ne rendajte je i ne seckajte sitno!

V. N.

02. 04. 2022. u 09:50

SVEŽA šargarepa smatra se jednim od najjačih prirodnih antioksidanasa. Veoma je bogata betakarotenom koji joj daje jarku narandžastu boju.

ЧУВА КОЖУ, ЈАЧА СРЦЕ И ЈЕТРУ: Једите шаргарепу сваки дан и пазите - не рендајте је и не сецкајте ситно!

Foto Shutterstock

Ova supstanca najodgovornija je za zdravu kožu i sluzokožu, ali potpomaže i dobar vid, jača srce i pozitivno deluje na rad jetre.

S obzirom na to da sadrži biljna vlakna, odrasli bi trebalo da je grizu u što većim komadima, jer rendanjem i seckanjem mehanički uništavamo i smanjujemo ulogu i značaj tih vlakana.

BONUS VIDEO - Osnovne vežbe za istezanje vrata: Dovoljna je samo jedna stolica

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)