ČUVA SRCE, KOSTI I MIŠIĆE: Jedite zelje zbog imuniteta, a list stavite na opekotinu, kod svraba ili infekcije
BITAN deo prolećne ishrane je i zelje. Dokazano je da ovaj zeleniš pozitivno utiče na srce, raspoloženje, imunitet, stvaranje crvenih krvnih zrnaca, čuva kosti i mišiće.
Ne tako davno zelje je uz koprivu tretirano kao "hrana za siromašne", ali to definitivno nije istina, jer ovo povrće obiluje hranljivim sastojcima. Zelje se posebno preporučuje dojiljama, ali i onima koji vole neku čašicu alkohola više.
Sveže listove zelja moguće je koristiti i u slučaju blagih opekotina, drugih upala i infekcija na koži, svraba i uboda insekata.
BONUS VIDEO - UKUSNI KAVIJAR: U svetu je jelo bogatih, a u Srbiji su ga nekada jeli masovno i zvali "riblji ajvar"
Preporučujemo
ŠLjIVE ZA JAČI IMUNITET: Bogate su vitaminom C, poželjne u ishrani pušača
14. 03. 2022. u 13:50
KAMEN U BUBREZIMA IZBACITE - HRANOM: Evo kakav jelovnik bogat vlaknima se podrazumeva
03. 03. 2022. u 14:45
Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost
Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.
10. 05. 2024. u 16:45
VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom
MESTO gde pustinjski pejzaži oživljavaju avanturistički duh, a Sredozemno more poziva na potpuno opuštanje.
13. 05. 2024. u 11:46
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)