NE TROŠITE NOVAC NA SKUPE VITAMINE: Šest biljaka za dobro zdravlje tokom zime

V. N.

20. 01. 2022. u 15:14

NE DOZVOLITE da vas ove zime prehlada, korona ili grip obore u postelju. Ne trošite novac na skupe vitaminske preparate iz apoteke, već napunite kuću lekovitim darovima prirode. Svi oni imaju jednu zajedničku crtu - jačaju imunitet, a ako dođe do prehlade, ubrzavaju oporavak.

НЕ ТРОШИТЕ НОВАЦ НА СКУПЕ ВИТАМИНЕ: Шест биљака за добро здравље током зиме

Foto Shutterstock

Ovo je šest najlekovitijih zimskih biljaka:

Cimet

Kada imate temperaturu, nemojte da se prekrijete sa svim ćebadima koje imate u kući. Zagrejte se iznutra uz pomoć cimeta, koji istovremeno pomaže i razgradnju sluzi u bronhijama.

Ehinacea

Ona je kraljica među biljkama koje jačaju imunitet. Najbolje je da se koristi u vidu čaja od korena biljke, koji bi trebalo kuvati u vodi 10 minuta.

Đumbir

Da biste podstakli znojenje i tako oborili povišenu telesnu temperaturu, koristite đumbir. Sveže seckani đumbir možete da dodate u čašu obične vode, ili da napravite topao čaj.

Beli luk

Antivirusno, protivupalno i antifugalno dejstvo belog luka čine ga jednom od najboljih namirnica protiv zimskih infekcija.

Ren

Da biste efikasno pročistili gornje disjane puteve i sluzokožu učinili otpornijom na viruse, obavezno jedite ren.

Origano

Origano se smatra jednim od najefikasnijih lekova protiv kašlja, a kada se priprema kao čaj, odličan je za inhalaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo