DIJAGNOSTIKA ARITMIJE: Doktor Siniša Pavlović objašnjava zašto je u ovom slučaju potrebna i neurološka dijagnostika

V. N.

23. 11. 2021. u 11:11

DOKTOR Siniša Pavlović, kardiolog, objašnjava za čitaoce "Novosti" zašto je u slučaju aritmije ponekad potrebna i neurološka dijagnostika.

ДИЈАГНОСТИКА АРИТМИЈЕ: Доктор Синиша Павловић објашњава зашто је у овом случају потребна и неуролошка дијагностика

Foto Arhiva

 - Tačka "spajanja" aritmija i sumnje ne neurološke uzroke smetnji su poremećaji svesti, kao što su nesvestice, omaglice i sam gubitak svesti. Ukoliko se ne utvrdi postojanje aritmijom izazvanih stanja koje za posledicu imaju ove simptome, potrebno je ispitivanje proširiti u saradnji sa neurologom koji treba da proceni da li su takva stanja povezana sa nekim neurološkim poremećajima. Obrnuto, ukoliko neurolozi za ova stanja kod pacijenta koji im se obratio sa ovakvim simptomima ne nađu objašnjenje, obično traže dodatno kardiološko ispitivanje - objašnjava doktor Pavlović.

I dodaje - Pored ovoga postoje i stanja povezana sa konstitucijom pacijenta, koja zahtevaju verifikaciju kardiologa ili neurologa, a time se bavi i posebno odeljenje neurokardiologije u KBC "Bežanijska kosa".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije