MASAŽA UTIČE I NA EMOCIJE: Neophodan oblik relaksacije svakom čoveku, pogotovo onima koji žive brzim tempom

V. N.

26. 09. 2021. u 16:30

NAUČNA istraživanja su dokazala da masaža, pored fizičkih dobrobiti, ima uticaj i na emocije. S obzirom na to da broj dokazanih terapijskih efekata svakim novim istraživanjem u ovoj oblasti raste, može se zaključiti da je masaža neophodna svakom savremenom čoveku, posebno onima koji žive brzim tempom života.

МАСАЖА УТИЧЕ И НА ЕМОЦИЈЕ: Неопходан облик релаксације сваком човеку, поготово онима који живе брзим темпом

Foto: Depositphotos

Naime, studije pokazuju da masaža ne može da izleči bolesti, ali može da poboljša opšte stanje organizma, ublaži tegobe i ubrza proces oporavka, a sve više eksperimenata upućuje na to da je upravo terapijski dodir zaslužan za mobilisanje odbrambenih snaga organizma.

Masaža čak povoljno deluje i na disanje, jer se tokom nje ono usporava i produbljuje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)