NE POSTOJI VEZA IZMEĐU VAKCINE I POBAČAJA: Novo istraživanje britanskog regulatora o posledicama cepiva

V. N.

23. 08. 2021. u 15:00

BRITANSKI zdravstveni regulator saopštio je da vakcine protiv kovida 19 ne povećavaju rizik od pobačaja i da nije pronađena nikakva veza između vakcina i promena u ženskom menstrualnom ciklusu.

НЕ ПОСТОЈИ ВЕЗА ИЗМЕЂУ ВАКЦИНЕ И ПОБАЧАЈА: Ново истраживање британског регулатора о последицама цепива

Foto: Depositphotos

Slični nalazi došli su iz Evrope ranije ovog meseca i nisu pokazali nikakvu uzročnu vezu između vakcina protiv kovida 19 i menstrualnih problema, piše Rojters.

Ne postoji obrazac iz izveštaja koji bi sugerisao da bilo koja od vakcina protiv kovida 19 koja se koristi u Velikoj Britaniji, niti bilo kakva reakcija na ove vakcine, povećavaju rizik od pobačaja ili mrtvorođenog deteta, saopštila je Regulatorna agencija.

Strah od mogućeg lošeg uticaja na trudnoću, pa čak i od steriliteta posle cepljenja, i u svetu i kod nas, jedan je od najčešćih razloga zašto pripadnici mlađih generacija odbijaju antikovid vakcinu. Nijedno ispitivanje do sada nije ustanovilo vezu između imunizacije protiv virusa i eventualnih posledica na plodnost i trudnoću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!