TEST ZA OTKRIVANJE RANE MENOPAUZE: Važno je da žena reaguje na vreme i planira porodicu

V. N.

17. 08. 2021. u 10:32

NAUČNICI tvrde da će u budućnosti za otkrivanje verovatnoće prerane menopauze biti dovoljan uzorak pljuvačke ili krvi. Oni su identifikovali 300 varijacija gena koji utiču na vreme ulaska žene u menopauzu

ТЕСТ ЗА ОТКРИВАЊЕ РАНЕ МЕНОПАУЗЕ: Важно је да жена реагује на време и планира породицу

Foto: Depositphotos

Na primer, žene kojima prirodno nedostaje aktivan gen pod nazivom Chek2 ulaze u menopauzu u proseku 3,5 godina kasnije od žena s normalno aktivnim genom. Ako žena ranije zna, recimo u dvadesetim godinama, da joj preti rana menopauza i smanjena moć začeća u tridesetim, mogla bi reagovati ranije i preduzeti određene korake u planiranju porodice.

Dr Ana Marej, profesor humane genetike na Univerzitetu Egzeter, rekla je da teže ka tome da dobijene rezultate i genetske nalaze koriste i druge institucije i ustanove kako bismo pomogli ženama pri planiranju porodice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove