KOJA JE NORMALNA KOLIČINA OPADANJA KOSE? Raznovrsna ishrana, cink i dobar san - rešenje ovog problema

V. N.

13. 08. 2021. u 11:00

NEKOLIKO studija utvrdilo je da letne vrućine mogu da uzrokuju pojačano opadanje kose. Ukoliko do njega dođe savet je da se jede raznovsrno, posebno namirnice bogate cinkom, redovno da se vežba, dovoljno spava i vreme provodi na vazduhu.

КОЈА ЈЕ НОРМАЛНА КОЛИЧИНА ОПАДАЊА КОСЕ? Разноврсна исхрана, цинк и добар сан - решење овог проблема

Foto: Depositphotos

Za mnoge ljude je veći deo njihovih folikula kose tokom leta prirodno u fazi odmora, rekao je doktor Bil Kol za magazin Healthline. Prema Kolu, ekstremne vrućine u julu i augustu mogu da uzrokuju da dodatnih 10 odsto folikula dlake ulazi u stanje mirovanja i zato se osipa. Još ako se na to dodaju efekti sušenja, izlaganja suncu, hloru i slanoj vodi, to je recept za primetno veći gubitak kose tokom leta, navodi dr Kol.

Prema Američkoj akademiji za dermatologiju, gubitak 50 do 100 folikula dlake dnevno normalna je količina opadanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!