ANDRIJA MANDIĆ: Dok se u Srebrenici mire Srbi i Bošnjaci, u Crnoj Gori Milo Đukanović ih deli i svađa

Novosti online

16. 05. 2021. u 16:26

TAČNO pre mesec dana u Srebrenici je formirana vlast koju čine 15 odbornika srpskih i šest odbornika bošnjačkih stranaka, piše predsedik NSD Andrija Mandić.

АНДРИЈА МАНДИЋ: Док се у Сребреници мире Срби и Бошњаци, у Црној Гори Мило Ђукановић их дели и свађа

Foto Tanjug / AP

Njegov autorski tekst prenosimo u celosti.

Bošnjaci su nastupili na izborima u koaliciji "Moja adresa – Srebrenica" i njihovi glasovi nisu bili potrebni za uspostavljanje nove vlasti jer Skupština Srebrenice broji ukupno 21. odbornika.

Međutim, u cilju pomirenja, postignut je istorijski dogovor. Veoma je važno što je ovaj dogovor postignut. Garantovano, nije bilo lako ni Srbima, ni Bošnjacima jer je građanski rat ostavio teške rane na obe strane, ali ovo je jedini put ka pomirenju i šansa za dalji zajednički život.

Dok se dešavaju pomirenja između Srba i Bošnjaka, između rođaka žrtava iz Srebrenice i Bratunca, u Crnoj Gori Demokratska partija socijalista sa satelitima pokušava da zavadi Srbe i Bošnjake, a samo sa jednim ciljem - da pokuša da se vrati na vlast i nastavi dalju pljačku Crne Gore.

Dok se u Srebrenici uveliko formiraju multietnički organi vlasti, DPS sa političkim privescima piše nove rezolucije.

Kao što smo u našem pismu istakli, naše opredeljenje da u Vladi Crne Gore treba svoje mesto da zauzmu autentični predstavnici i političke partije Bošnjaka i Albanaca je iskreno i nepromenjivo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)