ADŽIĆ PORIČE NEDOLIČNO PONAŠANJE: Crnogorska policija rasvetljava incident na pragu hrama u Kotoru

V. KADIĆ

04. 05. 2021. u 21:17

KO je predvodio rulju u Kotoru u noći između 2. i 3. maja koja je skrnavila Crkvu Svetog Nikole u Kotoru i vređala Ivanu Krivokapić, suprugu sveštenika Nemanje Krivokapića - još nije poznato.

АЏИЋ ПОРИЧЕ НЕДОЛИЧНО ПОНАШАЊЕ: Црногорска полиција расветљава инцидент на прагу храма у Котору

Crkva Svetog Nikole u Starom gradu / Foto Skala radio

Prva informacija bila je da je to učinio odbornik DPS Danilo Adžić, vaterpolista Primorca, da bi nešto kasnije njegov advokat Mirela Ćirkovića odbacila te tvrdnje.

- Adžić nije predvodio nikakvu rulju niti urinirao po Crkvi Svetog Nikole u Kotoru, već je to bio običan prolaznik - saopštila je Ćirkovićeva, podsećajući na to da je Adžić vernik i da je kršten baš u toj crkvi, pa i da je u rođačkim odnosom sa sveštenstvom te crkve.

Najmanje četiri osobe vređale su suprugu kotorskog sveštenika Krivokapića, nakon što ih je upozorila na nedolično ponašanje. Navodno se radi o Milošu Banićeviću, nekadašnjem fudbaleru Bokelja, i Danijelu Krivokapiću, karatisti. Priča se da su ti Kotorani urinirali na ulaznim vratima Crkve Svetog Nikole u Starom gradu, a kada ih je popadija sa prozora parohijskog doma kritikovala zbog toga, počeli su da je vređaju na nacionalnoj osnovi, a potom pobegli.

Iz Uprave policije saopšteno je da patrola na lice mesta upućena odmah nakon prijave.

- Nakon objavljenog razgovora i predočenog snimka utvrđeno je da su na trgu bile prisutne četiri osobe - navode u policiji.

Povodom ovog skandala oglasio se "Miholjski zbor", koji je najoštrije osudio skrnavljenje Crkve Svetog Nikole u Kotoru, koje je kako ističu, praćeno brutalnim mizoginim uvredama i vređanjem na nacionalnoj i verskoj osnovi Ivane Krivokapić, poštovane i ugledne kotorske popadije.

Ovo udruženje podseća i da je pre nekoliko meseci na zidu istog hrama u Kotoru ispisan grafit neprimerene sadržine koji je ciljao rušenje skladnog suživota građana Crne Gore.

IZBOR, PA POTPIS

PREMIJER Krivokapić poručio je u utorak da ugovor države sa SPC neće izaći iz okvira Ustava i zakona Crne Gore.

On se prethodno založio da ovaj akt bude potpisan nakon izbora novog mitropolita crnogorsko-primorskog. Ovaj predlog pozdravio je i potpredsednik Dritan Abazović i zatražio da se akt objavi pre čina potpisivanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)