TREBA DA ISPLATE TRI MILIONA EVRA, PLUS KAMATU: Sud doneo presudu koja se “Vektra Boki” neće dopasti

V. V.

04. 05. 2021. u 19:29

PRESUDOM sudije hercegnovskog Osnovnog suda Tanje Vidić usvojen je zahtev tužilaca A. A. i J.A.Nj. i utvrđena naknada za zemljište površine 7.100 metara kvadratnih u KO Topla u iznosu od tri miliona evra.

ТРЕБА ДА ИСПЛАТЕ ТРИ МИЛИОНА ЕВРА, ПЛУС КАМАТУ: Суд донео пресуду која се “Вектра Боки” неће допасти

Foto: V. V.

Reč je o zemljištu na kome je izgrađen hotel Igalo sada u vlasništvu Vektra Boke. Na osnovu ove,još nepravosnažne presude, vlasnik je obavezan da tužiocima isplati traženi iznos sa zakonskom zateznom kamatom.

Iz Osnovnog suda u obrazloženju presude navode da je utvrđeno da je pravni prethodnik tužilaca bio upisan kao vlasnik ove čestice zemlje i čestice zgrade, a upis je obavljen na osnovu odluke - rešenja Sreskog suda u Herceg Novom i hercegnovskog Narodnog odbora Odelenja za finansije još 1959. godine. Sve je bilo u skladu sa odredbama tadašnjeg Zakona o nacionalizaciji. Na delu parcele danas se nalazi Omladinski park. Tužioci su Komisiji za povraćaj i obeštećenje podneli zahtev za povraćaj i obeštećenje oduzetih imovinskih prava, ali je taj postupak prekinut 2007. godine.

Naknada tužiocima određena je u odnosu na tržišnu cenu zemljišta onako kako je utvrđeno građevinskim veštačenjem, navedeno je u obrazloženju Suda. Na dosuđeni iznos treba dodati i zatezne kamate od dana presuđenja 29. aprila do konačne isplate koja treba da bude obavljena u roku od 15 dana.

Foto: V. V.

 

SUNOVRAT TURIZMA

Podsetićemo, sa Vektra Bokom desio se sunovrat hercegnovskog turizma, a veliko i uspešno hotelsko turističko preduzeće Boka sa više od 200 zaposelnih i desetak hotela ostalo bez hotela „Tamaris" koji je porušen do temelja, hotela "Igalo" koji je poluporušen, hotel "plaža" odavno ne liči na nekada reprezentativni objekat, prodati su restorani "Levanger" i "Amerika", Aitobuska stanica, restoran i zemljište na Žanjicu. U "Vektra Boki" je ostalo dvadesetak radnika a poslodavac i prema njima godinama samo gomila dugove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)