DOSTA JE PLJAČKE CRNE GORE: Medojević raskrinkao funkcionere i udario na "patriote"

Novosti online

21. 04. 2021. u 15:23

PREDSEDNIK Pokreta za promene, jedan od lidera Demokratskog fronta i poslanik u Skupštini Nebojša Medojević pozvao je funkcionere da plate stanove, koje su od države dobili, po tržišnim uslovima. Kako je istakao, u suprotnom im sve stanove treba oduzeti jer je dosta pljačke Crne Gore od ovih "patriota".

ДОСТА ЈЕ ПЉАЧКЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Медојевић раскринкао функционере и ударио на патриоте

Foto: Printskrin A1TV

- Sve ove odluke su protivpravne jer su donesene bez jasnih kriterijuma i na štetu imovine države Crne Gore. Da sam ja premijer odmah bih doneo Lex specialis kojim bi poništio sve odluke bivšeg režima kojima se obezbeđuje privatna korist državnim funkcionerima, a na štetu države Crne Gore. Sve ove odluke o dodeli stanova ili stambenih kredita, po netržišnim uslovima bih poništio i svakom državnom funkcioneru bih ponudio anekse Ugovora kojima bi morali platiti tržišnu vrednost stanova -naglasio je Medojević.

Prema njegovim rečima, ovo je klasična pljačka države od strane državnih funkcionera koji imaju obavezu da svoje funkcije obavljaju u skladu sa Ustavom i zakonom.

Podsetimo, sudijama i tužiocima Vlada je davala stanove i kredite suprotno Zakonu o održavanju stambenih zgrada, a Nacionalni savet za borbu protiv korupcije na visokom nivou je prikupio informacije o podeli oko 25 miliona evra kredita za oko 175 funkcionera i 405 državnih službenika i nameštenika.

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024