BAGERIMA PODRIVAJU LJUBOVIĆ: Podgoričani se pobunili zbog radova na brdu - simbolu grada (FOTO)

I. D. S.

17. 04. 2021. u 12:20

JEDAN od simbola Podgorice, brdo Ljubović, poslednjih dana je pod opsadom bagera, a opasnost od devastacije zelene površine izazvala je revolt kod građana glavnog grada koji su protestovali na gradilištu, zahtevajući da se radovi obustave.

БАГЕРИМА ПОДРИВАЈУ ЉУБОВИЋ: Подгоричани се побунили због радова на брду - симболу града (ФОТО)

Foto: "Fejsbuk"

Iz lokalne vlasti tvrde da se radovi odvijaju po važećem planu, dok je lokalna opozicija stala uz građane i traže hitnu reakciju kako bi se spaslo brdo.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković oglasio se navodeći da je u pitanju obaveza komunalnog opremanja lokacije, koja podrazumeva izgradnju nove saobraćajnice u dužini 350 metara, 50 parking-mesta, nove rasvete i pejzažno uređenje.

- Dakle, nije u pitanju priprema terena za gradnju nove zgrade. Molim sugrađane da ne nasedaju na pokušaje politizacije ovog pitanja - kazao je Vuković.

Oglasila se i njegova zamenica, Slađana Vujačić, koja ističe da se radovi izvode po važećem DUP. Iz glavnog grada ističu i da je na teren izašla i nadležna inspekcija koja je konstatovala da se radovi izvode u skladu sa predviđenim propisima.

Iz podgoričkog odbora Građanskog pokreta URA su saopštili da se bušenje i odvaljivanje brda Ljubović, mora najhitnije zaustaviti i pozvali glavni grad, ali i građevinsku inspekciju, da u što kraćem roku izađu na teren i utvrde realno stanje kako bi se brdo Ljubović zaštitilo.

Foto: GP URA

Građevinske mašine ne brdu

- Kao da nije bilo dovoljno prodati u bescenje, a onda i srušiti čuveni i nagrađivani hotel "Ljubović", sada se otišlo korak dalje - sa bušenjem i odvaljivanjem brda - saopštili su iz URA.

ŠTITIĆE BRDO KAO BARSKE ČEMPRESE

OGLASILI su se i iz OO Pokreta za promjene i pozvali da se odmah prestane sa "proždiranjem" Ljubovića".

- Apsolutno je nedopustiva devastacije Ljubovića kojoj ovih dana svedočimo. Kao i barske čemprese, nećemo dati ni naš Ljubović, samo što ćemo ovoga puta jednom zauvek stati na kraj ovakvom brutalnom nasilju nad prostorom i životnom sredinom - navodi se u saopštenju OO PzP.

Kako su dodali, dozvolili smo da se brdo Gorica uništi, opkoli zgradama i rasproda privilegovanim investitorima, što je zauvek devastiralo najlepše podgoričko brdo.

- Sada istu sudbinu dodeljujemo Ljuboviću, već okruženim zgradama u toj meri - da ga nije moguće ni videti. Takvoj devastatorskoj praksi se konačno mora stati na kraj - ukazali su u podgoričkom odboru URA.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)