"KOMITE" UZ HITLEROV POKLIČ IZLAZE NA ULICE: Demonstracije zakazane na dan formiranja ustaške NDH!

Novosti online

03. 04. 2021. u 11:44

„JEDAN život. Jedan grb. Jedan dom. Jedna zastava. Jedna himna„, navele su crnogorske komite u opisu video-snimka kojim najavljuju svoje aktivnosti na ulici, otkrivajući tako ideološku pozadinu „crnogorskog proljeća“ čija je parola neverovatno slična Hitlerovoj: Ein Volk, ein Reich, ein Führer ili jedan narod, jedno carstvo, jedan vođa.

КОМИТЕ УЗ ХИТЛЕРОВ ПОКЛИЧ ИЗЛАЗЕ НА УЛИЦЕ: Демонстрације заказане на дан формирања усташке НДХ!

Foto: V.Kadić

I ranije je, a što je najparadoksalnije – pozivano na „otpor fašizmu“ nacističim poklikom.

Podsetimo, organizatori su zamolili učesnike da, ovog puta, postupaju suprotno svim obrascima ponašanja koji su dosad praktikovani u „komitskim“ kolonama.

Pozvali su, dakle, na poštovanje epidemioloških mera, poštovanje saobraćajnih propisa i bezbedno isticanje državnih simbola. Traže i nove izbore. Aktivnosti crnogorskih komita su najavljene za 10. april, dan kada je formirana NDH. 

Imajući u vidu neraskidivu vezu ideološkog uzora crnogorskih komita Sekule Drljevića sa ustašama i NDH, nije nimalo čudno što je baš za 10. april najavljeno okupljanje ekstremističkih crnogorskih "komita".

- Mi nemamo obavezu prema bilo kome osim prema Crnoj Gori i našim potomcima. Dok ne padne izdajnička Vlada Leposavića, Bratićke i Bojanića kuća nas gledati neće. Probudila se Crna Gora. Stiglo je crnogorsko proleće - navodi se, između ostalog, u pozivu.

- Mi nemamo obavezu prema bilo kome osim prema Crnoj Gori i našim potomcima. Dok ne padne izdajnička Vlada Leposavića, Bratićke i Bojanića kuća nas gledati neće. Probudila se Crna Gora. Stiglo je crnogorsko proljeće - navodi se, između ostalog, u pozivu.

Takođe, organizatori su juče tražili od MUP-a i policije da ih zaštite ističući da je u pitanju „socijalni protest“ te da oni „nisu provocirali učesnike litija i iritirali drugim obeležjima“, zaboravivši da su litije bila duhovni izraz bunta narod za očuvanje svetinja na kojima su učestvovali ljudi svih obeležja, pravoslavci, muslimani, katolici i tako dalje. A u sklopu ikonografije, nikad nije bilo udesa, paljenja kulturnog dobra, demoliranja grada ili međusobnih tuča i napada na stare ljude – što je slučaj sa „komitama“.

- Crnogorsko proleće je demokratija - zaključili su „komite“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati