TUŽIOCI "ČEŠLJAJU" SARAJLIJE: Krivična prijava "Euro asfaltu" zbog urušavanja mosta u mestu Ibarac kod Rožaja

M. S.

25. 03. 2021. u 06:34

OSNOVNO državno tužilaštvo u Rožajama, posle nečuvenog skandala i rušenja mosta u naselju Ibarac u Rožajama, na obilaznici oko ovog grada, dalo je nalog policiji da podnese krivičnu prijavu protiv četiri pravna i četiri odgovorna lica u firmi "Euro asfalt" iz Sarajeva.

ТУЖИОЦИ ЧЕШЉАЈУ САРАЈЛИЈЕ: Кривична пријава Еуро асфалту због урушавања моста у месту Ибарац код Рожаја

Foto Podgorički vremeplov

Zbog tog događaja od 24. decembra prošle godine, kada su povređena tri radnika, od kojih jedan teško, krivične prijave su podnete protiv podružnice sarajevske firme u Crnoj Gori i vlasnika i direktora "Euro asfalta", Hameda Ramića (60), iz Sarajeva, kao i njenog glavnog i odgovornog inženjera Suada Julardžija iz Zagreba.

Kompanija "Euro asfalt" je, za tri godine u Crnoj Gori, dobila poslove vredne više od 60 miliona evra! Zbog govorkanja o "iznenadnom prodoru" ove firme u Crnoj Gori u poslednjih nekoliko godina njom se bavilo i Specijano državno tužilaštvo, koje se bavilo i vezama Ramića i bivšeg ministra saobraćaja i pomorstva Osmana Nurkovića.

NURKOVIĆ: IZMIŠLjENE VEZE

- ODGOVORNO tvrdim da su izmišljene sve priče o mojim vezama sa "Euro asfaltom" - kazao je za "Novosti" tadašnji ministar Osman Nurković, inače Rožajac, gde ova kompanija izvodi vredne radove.

- Svi poslovi su odrađeni preko Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj. Jedan od poslova je sklopljen pre mog imenovanja, smao sam potpisao ugovor. Drugi posao je išao preko Direkcije za puteve - kazao je Nurković.

- Iznos koji se spominje predstavlja bruto vrednost ugovorenih radova, koji su u toku. Sve poslove firma "Euro asfalt" je dobila kao najbolji ponuđač, na transparentan i zakonit način, u okviru javno objavljenih tendera i slobodnih tržišnih prilika - odgovorio je "Novostima" prof. dr Nedim Ademović, iz jedne advokatske kancelarije u Sarajevu, bez obzira na to što su pitanja bila upućena kompaniji "Euro asfalt".

Takođe su negirali poslovne i "bilo kakve druge aranžmane s Nurkovićem kao i sa njegovim članovima porodice".

- Gospodina Nurkovića isključivo poznajemo kao ministra u Vladi Crne Gore - kazao je advokat Nedimović tvrdeći da nema razloga da kompanija "Euro asfalt" bude pod bilo kakvim istragama u Crnoj Gori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja