DA SE NIKAD NE ZABORAVI: SNP Crne Gore o NATO agresiji

M. S.

24. 03. 2021. u 14:26

TAJ 24. mart 1999. godine nikada nećemo zaboraviti, uz nadu da se nikada i nikome neće ponoviti. Na današnji dan, pre 22 godine, avioni NATO pakta bombardovali su, u srcu Evrope suverenu zemlju, našu domovinu SR Jugoslaviju.

ДА СЕ НИКАД НЕ ЗАБОРАВИ: СНП Црне Горе о НАТО агресији

Foto D. Milovanović

Postoje istorijski događaji koji ostanu duboko urezani u pamćenje jednog naroda, a ovaj od pre 22 godine, pamtićemo po zlu.

Ovo je saopšteno iz Socijalističke nsrodne partije, dela vladajuće koalicije u Crnoj Gori, iz koje ističu da je to bilo 78 dana bombardovanja, uz velike patnje naroda, rušenje puteva, mostova, bolnica, aerodroma, tv centara i releja. 

- Bilo je to vreme brojnih stradanja civila i pripadnika Vojske Jugoslavije. Gađano je i malo crnogorsko  mesto Murino gde su ubijena nedužna deca.Ovo je bila jedna od najtamnijih mrlja na obrazu  NATO alijanse. Svetski moćnici su  bez odluke Ujedinjenih nacija, odlučili da pokrenu proces bombardovanja jedne suverene zemlje.

Socijalistička narodna partija Crne Gore zato ima moralnu obavezu da se sa dubokim  pijetetom  seća žrtava bombardovanja, heroja, palih vojnika i nevino stradalih civila, među kojima je bilo i dece. Da se nikad ne zaboravi, poručili su iz ove partije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere