PILOTI I STJUARDESE NA RUBU: Još nema rešenja za zaposlene u "Montenegro erlajnsu"

Z. Z.

23. 03. 2021. u 07:39

PLATE, povezivanje radnog staža i socijalni program za višak zaposlenih, to je ono što od decembra traže radnici iz doskorašnjeg jedinog avio-prevoznika u Crnoj Gori "Montenegro erlajnsa".

ПИЛОТИ И СТЈУАРДЕСЕ НА РУБУ: Још нема решења за запослене у Монтенегро ерлајнсу

Foto Arhiva

I od toga, poručuje Miljan Perović, predstavnik zaposlenih, neće odustati.

- Od ministara Milojka Spajića i Mladena Bojanića tražimo da što pre nađu rešenje, jer su zaposleni, koji od septembra ne primaju plate, na rubu egzistencije - istakao je Perović.

I njegov kolega Valeri Đekić ocenjuje da su sva obraćanja radnika ME ostala bez odgovora, da na dopise, kako kaže, nisu odgovarali ni premijer Zdravko Krivokapić, predstavnici EU u Crnoj Gori, strani ambasadori.

- Nije nam jasno zašto se ne uvodi stečaj ili pokrene revizija o poslovanju preduzeća.

Sumnjamo da nepokretanjem postupka revizije Vlada štiti pojedince iz bivšeg rukovodstva ME. Izgleda mi da Vlada hoće pre uvođenja stečaja da preuzme resurse kojima "Montenegro erlajns" raspolaže - kaže Đekić.

Zasada se oglasio samo ministar Mladen Bojanić.

- Ruke su nam vezane kada su u pitanju zaposleni u ME. Imamo rešenje Agencije za konkurentnost prema kojem bi se svaka isplata računala kao državna pomoć. Zato ne možemo da isplatimo potraživanja prema radnicima. Zasada smo na putu da pronađemo model i isplatimo im neku vrstu socijalne pomoći - naveo je prošle sedmice Bojanić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024