KOMITE LINČOVALE NOVINARA: Privedeni osumnjičeni za napad na Seada Sadikovića

M. S.

22. 03. 2021. u 06:00

"PATRIOTE" koje su izazvale incident u Bijelom Polju u subotu, kada su u centru grada pokušali linč novinara TV Vijesti Seada Sadikovića, privedeni su na saslušanje.

КОМИТЕ ЛИНЧОВАЛЕ НОВИНАРА: Приведени осумњичени за напад на Сеада Садиковића

Foto Privatna arhiva

Za nasilničko ponašanje osumnjičeni su Edin Dizdarević (18) i Nermin Omerović (21) iz Bijelog Polja, sin odbornika DPS u SO DŽevada Omerovića, a saslušana je i Merien Đukić, sekretarica u Opštinskom odboru DPS, koja je bila u automobilu sa ovim "bojovnicima", koji su sa još 5-6 istomišljenika izleteli iz kola i Sadikovića izudarali kopljima na kojima su bile državne zastave Crne Gore! Za nekolicinom učesnika policija traga.

- Imam lakše povrede glave. Sve je u redu. Udaren sam kopljem na kome je bila crnogorska zastava - rekao je Sadiković, koji slovi za oštrog kritičara dosadašnjeg režima Mila Đukanovića, čije pristalice su u subotu veče u 18 sati gotovo u svim gradovima Crne Gore organizovali takozvane auto-kolone, u znak otpora "fašizmu i zdravstvenom genocidu"!

Foto Privatna arhiva

Napad na Sadikovića, osudio je predsednik Vlade i svi crnogorski zvaničnici.

- Nasilje nije znak raspoznavanja evropske i kulturne Crne Gore. Sigurnost i zaštita novinara i bezbedno okruženje su preduslov izgradnje demokratskog društva "tvitovao" je i predsednik Crne Gore, Milo Đukanović.

Predsednik Opštine Petar Smolović pozvao je nadležne da utvrde sve okolnosti kako bi se sprečili slični incidenti u budućnosti.

Omeroviću i Dizdareviću određeno zadržavanje 72 sata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)