GRADONAČELNIK "ČIST" - DUŠKO KRIV: Viši sud oslobodio nekada prvog čoveka podgorice Slavoljuba Stijepovića za aferu "Koverta"

V. K. - S. Đ.

03. 03. 2021. u 06:34

VEĆE podgoričkog Višeg suda obustavilo je krivični postupak protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice i najbližeg saradnika Mila Đukanovića, predsednika Crne Gore, koji je u aferi "Koverta" optužen za pranje novca u saizvršilaštvu!

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЧИСТ - ДУШКО КРИВ: Виши суд ослободио некада првог човека подгорице Славољуба Стијеповића за аферу Коверта

Foto D. Knežević

Isto veće je potvrdilo optužnicu protiv Duška Kneževića zbog stvaranja kriminalne organizacije. Ovo je saopštila odbrana Kneževića, najavljujući da će na ovakvo rešenje podneti žalbu Apelacionom sudu Crne Gore.

Optužnica protiv Stijepovića podignuta je nakon što je Knežević u januaru 2019. objavio video-snimak na kojem Stijepoviću uoči izbora 2016. predaje kovertu, uz objašnjenje da je u njoj 97.000 evra. U optužnici, međutim, piše da je Duško Knežević, nakon što su njegovi saradnici konvertovali 110.000 dolara u evre, Stijepoviću predao 47.500 evra. U optužnici se navodi da je Knežević u drugoj polovini 2010. godine stvorio kriminalnu grupu čiji su članovi bili zaduženi da podižu novac koji je stečen iz nezakonitih poslova više kompanija, a potom ga predaju njemu radi stavljanja u legalne tokove.

- Očekujemo da će Apelacioni sud doneti pravilnu i zakonsku odluku, ali smo svesni da glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i predsednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić lično i preko svojih poslušnika nanose veliku štetu crnogorskom pravosuđu u kome ogromna većina sudija i tužilaca časno, čestito i profesionalno rade svoj posao - reči su Kneževićeve odbrane.

ČISTKE U UPRAVI POLICIJE

NA osnovu nove sistematizacije radnih mesta koju je usvojila Vlada, šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Zoran Lazović, kao i svi pomoćnici Uprave policije su smenjeni - Enis Baković, Dejan Đurović, Vesko Damjanović, Dragan Blagojević, Drago Spičanović i Zoran Tomčić. Potredsednik Vlade Dritan Abazović, saopšio je da su u toku dubinske promene u bezbednosnom sektoru i da je vreme da rukovodeće pozicije u Upravi policije zauzmu neukaljani profesionalci.

Optužnica je podignuta nakon što je Knežević u januaru 2019. godine objavio video-snimak na kojem Stijepoviću uoči izbora 2016. predaje kovertu uz objašnjenje da je u njoj 97.000 evra.

Predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević reagovao je povodom odluke veća Višeg suda da obustavi postupak protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice, Stijepovića.

- Mislim da su se stekli uslovi za povratak Vesne Medenice u crnogorsko sudstvo. I to da ugalopira na belom konju u Vrhovni sud, a odmah za njom i Migo na magarcu. A nama gladnima pravde neka bace po naramak sena - poručio je Knežević.

Usledila je reakcija i Nebojše Medojevića, lidera Pokreta za promene.

- Tužilaštvo i sudovi su inficirani korupcijom i kriminalom. Samo vanredno stanje i akcija "crnogorski jatagan" i masovna hapšenja mafije braće Đukanović će osloboditi Crnu Goru. Treba nam Vlada patriota i hrabrih ljudi. Ili Crna Gora ili mafija - pita Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024