HITAN SASTANAK U CRNOJ GORI: Rešava se problem krivolova - ove teme na stolu

M. S.

20. 02. 2021. u 00:20

MINISTARSTVO poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sazvalo je večeras hitan sastanak povodom aktuelnog problema krivolova, a s posebnim osvrtom na ubistvo mečke u Beranama, i najavilo akciju spašavanja mečića u subotu u Beranama, od kojih je jedno od dva mečeta primećemo u subotu popodne na Polici nedaleko od Berana o čemu je sačinjen video zapis.

ХИТАН САСТАНАК У ЦРНОЈ ГОРИ: Решава се проблем криволова - ове теме на столу

Foto: ED "Breznica"

-Prvi potez će biti pokušaj spašavanja mečića. Nije poznato šta se desilo sa njima. Akcija će biti sprovedena u subotu kada će ministar Aleksandar Stijović, sve nadležne službe (inspekcijske i lokalne), lokalna udruženja na terenu i zainteresovani građani u Beranama preduzeti sve neophodne mere sa ciljem pronalaženja i zaštite mladunaca koji nisu dovoljno odrasli za samostalno preživljavanje u divljini, saopštno je iz Ministarstva poljoprivrede, uz naglasak da je neophodno pristupiti sistematskom rešavanju problema krivolova u Crnoj Gori.

-Juče je ubijena i sova ušara u Podgorici, dok je pre nekoliko dana ubijena srna sa lanetom, kao i dva beloglava supa sa satelitskim transmiterima iz Hrvatske, a zabeleženi su i drugi slučajevi stradanja divljači i ptica počinjeni od NN lica na teritoriji Crne Gore, podsetili su iz Ministarstva, koje ističe da će tražiti izjašnjenja od odgovornih lica i institucija nakon čega će inicirati inspekcijski nadzor u Beranama.

Da podsetimo, posle ubistva mečke u selu Rovca desetak kilometara od Berana, policija je uhapsila dva Beranca protiv kojima je osnovni državni tužilac u Beranama odredio zadržavanje od 72 sata, sumnjičeći ih da su počinili krivično delo krivično delo kvalifikovano kao ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa.

U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova radićemo na rešavanju problema korišćenja vatrenog oružja u lovu, kao i usaglašavanja broja registrovanog oružja sa brojem korisnika koji plaćaju lovačku članarinu da bi se došlo do podatka koliko oružja je u zloupotrebi. Svaki vid krivolova će biti procesuiran. kako je naglasio ministar Stijović, a preispitaće se lovačke nadoknade, korišćenje lovačkog oružja, kao i lovačkih pasa u lovu, način lova u lovištima posebne namene i drugo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024