OTKRIVENA MILIONSKA PRONEVERA U MUP: Dritan se hitno obratio javnosti, zloupotrebljene donacije EU

V. K.- S.Đ.

18. 02. 2021. u 10:56

POTPREDSEDNIK Vlade Crne Gore Dritan Abazović saopštio je da je u Ministarstvu unutrašnjih poslova otkrivena pronevera više od milion evra!

ОТКРИВЕНА МИЛИОНСКА ПРОНЕВЕРА У МУП: Дритан се хитно обратио јавности, злоупотребљене донације ЕУ

Foto: V. K.

Radi se o zloupotrebama donacije Evropske unije za obezbeđivanje nabavke opreme za nadzor morske granice prema Hrvatskoj i Albaniji. Zloupotrebu je otkrila posebna Komisija MUP-a koju je formirao ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, a koja se bavi detaljnim proverama brojnih ugovora. Na čelu te Komisije nalazi se državni sekretar u MUP-u Rade Milošević

Na konferenciji za novinare Abazović je kazao da otkrivena pronevera nije 800.000 evra, nego više od milion. 

- Radi se o sredstvima EU, direktne budžetske podrške, kroz Šengenski akcioni plan. Oprema koja je kupljena za taj novac ne radi više od godinu i po dana. Možete da zamislite, nemamo evidentne dokaze koji bi mogli na to da ukazuju, kolika je bila mogućnost da dok oprema nije radila, koliko se moglo dešavati šverca prekograničnih pojaseva. Ovakva stvar je ružna i prema našim evropskim partnerima koji žele da daju direktnu budžetsku podršku u visini od 20 miliona evra - rekao je Abazović.

- Ko je involviran možemo da pretpostavimo, ali je to stvar istrage, državnih organa. Ministar Sergej Sekulović je dao nalog da se skine oznaka tajnosti sa svih tendera koje je MUP radio u prethodnom periodu, zato što je sasvim logično da je nakon ovakve blamaže moguće da se i u drugim tenderskim dokumentacijama radilo isto. Želimo da stanemo na kraj javašluku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili