"SPUTNJIK V" STIŽE U CRNU GORU: Prve doze ruske vakcine biće dopremljene u drugoj polovini februara

Novosti online

10. 02. 2021. u 19:11

PRVE doze ruske vakcine protiv korona virusa "Sputnjik V" trebalo bi da stignu u Crnu goru u drugoj polovini februara, rekao je danas lekar Sergej Boljevič sa Sečenovskog univerziteta u Moskvi, koji je neposredno uključen u pregovore za nabavku te vakcine.

СПУТЊИК В СТИЖЕ У ЦРНУ ГОРУ: Прве дозе руске вакцине биће допремљене у другој половини фебруара

Foto AP

Boljevič je naveo da su još u januaru potpisani ugovori između crnogorskog Ministarstva zdravlja i ruskog Fonda za direktne investicije, koji je odgovoran za izvoz Sputnjik V vakcine.

Dodao je da je 1. februara ministar u Vladi Mihail Mišustin potpisao spisak zemalja koje u februaru treba da dobiju rusku vakcinu i da se na tom spisku nalazi Crna Gora.

Boljevič je potvrdio da bi Crna Gora u prvom talasu trebalo da dobije od 5.000 do 15.000 doza i da će dalje ići dinamikom u razmaku od 21 dan, koliko je potrebno za nove doze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Sinisa

11.02.2021. 14:35

Izgleda da Rusima treba uvoditi sankcije kako bi vam pomagali kada ste bolesni. Zarada nije u pitanju je Crnogorci nisu toliko brojni ali su bili politički opredeljeni i uveli sankcije Rusiji a njihovi prijatelji Nemci i Amerikanci ne daju im vakcine.