ZAPOŠLJAVALI PARTIJSKI KADAR: Uhapšeni predsednik Opštine Ulcinj LJoro Nrekić i još četvorica saradnika

S. Đokić- B. Dabić

18. 01. 2021. u 23:34

PREDSEDNIK Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić i četiri njegova saradnika Sead Osmanović, sekretar Sekretarijata za finansije Opštine Ulcinj i šef Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Ulcinj, Mustafa Gorana, sekretar Sekretarijata za komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine, Saubih Mehmeti, direktor Službe za zaštitu i spasavanje, Milazim Mustafa, sekretar Komunalne policije, uhapšeni su po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Ulcinju, zbog sumnji u partijsko zapošljavanje i nesavestan rad u službi.

ЗАПОШЉАВАЛИ ПАРТИЈСКИ КАДАР: Ухапшени председник Општине Улцињ Љоро Нрекић и још четворица сарадника

Foto IN4S

Dobro obavešten sagovornik "Novosti" objašnjava da je hapšenje rezultat višemesečne istrage koju je vodilo ODT Ulcinj. Istraga je pokrenuta nakon što Nrekić u februaru prošle godine novinaru "Vijesti" otvoreno priznao da se u najjužnijoj crnogorskoj opštini zapošljava po partijskom ključu. To je zabeleženo na audio-zapisu.

Ljoro Nrekić, Foto IN4S

Pod lupom istražitelja našlo se više od 90 ugovora o radu u raznim opštinskim sekretarijatima. Naš sagovornik, blizak istrazi, objašnjava da su istražitelji ovaj slučaj počeli da razmatraju tek nakon Nrekićeve izjave iako je razloga za rekciju bilo i nekoliko meseci ranije, kada je o partijskom zapošljavanju govorila potpredsednica Opštine Ulcinj Hatidža Đoni.

REVANŠIZAM

- PRIVOĐENjE predsednika Opštine Ulcinj za, kako je euforično "tvitnuo" Dritan Abazović, "partijsko zapošljavanje", vrhunac je licemerja ove vlasti i nagoveštaj da će ona pokušati revanšizmom da zamaskira svu svoju bruku, sve nelegalne poteze i sramna činjenja - naveli su iz DPS-a.

Okidač je ipak bila Nrekićeva izjava, koju je dao odmah nakon što je tužilaštvo formiralo predmet u vezi sa priznanjem izrečenim u intervjuu "Vijestima". On je tada negirao da je rekao kako i njegov DPS zapošljava po partijskoj liniji, navodeći da je mislio na situaciju u opštini koju je zatekao kada je došao na njeno čelo. Ipak, audio-snimak intervjua to demantuje.

KRAJ ZLOUPOTREBAMA

NA svom tviter-profilu oglasio se povodom hapšenja i potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

- Neka sud utvrdi kako su dolazili do izbornih pobeda. Građanima je to jasno. Vlada je odlučna da svim zloupotrebama stane na kraj - zaključio je Abazović.

Odmah nakon tada date izjave istražiteljima Nrekić je uputio dopis svim sekretarijatima tražeći od njih da raskinu ugovore sa radnicima zaposlenim po partijskoj liniji.

Nakon skoro osam sati saslušanja u ulcinjskoj policiji, predsednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić, direktor Službe za zaštitu i spasavanje Saubih Mehmeti i sekretar Komunalne policije Milazim sprovedeni su u ODT, a ostali su ostali u MUP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024