U CRNOJ GORI PREMINULO JOŠ 7 OSOBA: Od početka epidemije 624 smrtna ishoda

Tanjug

22. 12. 2020. u 16:09

U CRNOJ Gori je u poslednja 24 časa od korona virusa preminulo sedam osoba, pa ukupan broj preminulih iznosi 624, dok ukupan broj pozitivnih na korona virus sa današnjim danom iznosi 44.047, saopštili su crnogorski zvaničnici.

У ЦРНОЈ ГОРИ ПРЕМИНУЛО ЈОШ 7 ОСОБА: Од почетка епидемије 624 смртна исхода

Foto P. Milošević

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Borko Bajić kazao je da je danas preminulo sedam pacijenata - dva u KČG, dva u Opštoj bolnici Bar i po jedan u opštim bolnicama u Nikšiću, Beranama i Kotoru, prenele su crnogorske "Vijesti".

Ukupan broj pozitivnih sa današnjim danom je 44.047 osoba, a oporavljenih 34.768, dok je ukupan broj preminulih 624, saopštio je direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ) Igor Galić.

Od početka drugog talasa epidemije u Crnoj Gori u laboratorijama IJZ ukupno je urađen 120.561 PCR test.

Prema Galićevim rečima, gradovi sa najvecom stopom obolelih na 100.000 stanovnika su Cetinje sa 2.990, Podgorica sa 2.310 i Budva sa 1.989 i u njima je najteža situacija.

- Trenutno se epidemija nalazi na stabilnom, ali na visokom nivou. Od našeg ponašanja u narednim danima zavisiće ono što će uslediti 14 dana nakon svih praznika- rekao je Galić.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović rekla je da je situacija vanredna, ali traje hronično i dugo.

- Ako znamo da se prvi slučaj pojavio 16. marta onda je jasno da se radi o hroničnom problemu koji iscrpljuje. Kod donošenja mera vodili smo se strogo medicinskim kriterijumima. Institut za javno zdravlje je zahtevao radikalnije mere i kompletno zaključavanje na 15 dana. Mere su revidirane do mere koju je dozvoljavalo trenutno epidemiološko stanje" rekla je Borovinić Bojović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)