SKANDAL: Učiteljica Rada dobila otkaz jer je pozvala učenike na moleban

B.Dabić

25. 11. 2020. u 16:58

UČITELjICA Rada Višnjić iz OŠ Jugosalvija dobila je otkaz, nakon što je direktorka škole Biljana Vukmanović shodno Zakonu o radu pokrenula postupak utvrđivanja odgovornosti.

СКАНДАЛ: Учитељица Рада добила отказ јер је позвала ученике на молебан

Foto: B.Dabić

Višnjić je 4.oktobra pozivala učenike V-2 preko viber grupe na moleban u Hram Svetog Jovana Vladimira u Baru.

Učiteljica je u međuvremenu bila suspendovana, a u sredu Vukmanović je saopštenjem obavestila javnost da je Višnjić dobila otkaz.

-Postupak je sproveden u skladu sa Zakonom, o čemu svedoči zapisnik Inspekcije rada o izvršenom inspekcijskom pregledu, čiji je subjekat nadzora bila OŠ "Jugoslavija", odgovorno lice direktor ustanove, a na osnovu inicijative za vanredni nadzor upućene od strane Višnjić. Tokom postupka za utvrđivanje odgovornosti, shodno zakonskoj proceduri, strana u postupku se usmeno izjasnila, a potom su utvrđene činjenice koje nedvosmisleno potvrđuju da je Višnjić načinila težu povredu radne obaveze iz člana 37, stav 1, tačka 3 Opšteg kolektivnog ugovora, navela je Vukmanović ističući da je na izricanje mere "uticalo je prethodno ponašanje Višnjić i prethodno izrečena mera".

Vukamović navodi da “postojeći zakoni i Statut škole jasno propisuju šta su nadležnosti odeljenskog starešine, tako da sve nedvosmisleno upućuje na to da je Višnjić prekršila brojne zakonske odredbe”.

U žiži javnosti učiteljica je bila proletos kada je učenicima zadala da crtaju lik iz crtanog filma - štrumfa, a pozadinu su bojili bojama trobojke.

Fotografije je Višnjić objavila na društvenim mrežama, ali ubrzo su uklonjene. Posle toga je bila suspendovana pa ponovo vraćena u učionicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna