RTV "TRESE" VLAST: "Varničenje" u Kolašinu, problemi među članovima vladajuće koalicije

M. S.

24. 11. 2020. u 06:21

OSNIVANjE RTV "Kolašin", već mesecima golica javnost u ovom gradu, a ovih dana stvar se usijala dotle da bi moglo da dođe do pucanja vladajuće koalicije u ovoj opštini, koju čine DPS, Grupa birača i SD, bez obzira što je ulog veliki.

РТВ ТРЕСЕ ВЛАСТ: Варничење у Колашину,  проблеми међу члановима владајуће коалиције

Novosti

Novo "usijanje" je počelo kritikom koju je na račun predsednika opštine Milosava Bulatovića (DPS) i potpredsednika Danila Medenice (SD), izrekao predsednik SO Milan Đukić (Grupa birača), uz tvrdnju da njegovi odbornici neće podržati da direktor RTV bude neko ko je u javnosti otvoreno širio političku, nacionalnu i versku mržnju, a prozivkama se pridružila i odbornica Demokratske Crne Gore Zorana Bakić, tvrdnjama o sumnjivom trošenju novca u ovoj medijskoj kući.

Potpredsednik Opštine Kolašin Danilo Medenica, reagujući na saopštenje predsednika Skupštine opštine Milana Đukića, istakao je da informacija mora da stigne do svakog građanina i da je postojanje lokalnog radija nasušna potreba i neophodnost, kao i da je besmisleno voditi polemike oko toka.

- Lokalni radio-emiter treba da bude u skladu sa Zakonom i sa modernim evropskim medijskim i demokratskim praksama, nezavisan i da u njegov rad i funkcionisanje ne treba da se meša ni izvršna ni zakonodavna vlast. Izabran je Savet radija sa jasnim, u zakonu i Statutu RTV "Kolašin" definisanim nadležnostima i odgovornostima, za koji je glasao i sam gospodin Đukić - kaže Medenica. - U vezi sa postojanjem opravdane sumnje da lokalni javni emiter može poslužiti kao poligon za prekomerno partijsko zapošljavanje u potpunosti delim tu bojazan i slažem se sa tim da se to ne sme dozvoliti.

PARTIJSKO ZAPOŠLjAVANjE

MEDENICA smatra da Đukiću ne smeta sama mogućnost prekomernog zapošljavanja, već njegova nemogućnost da na tim mestima zaposli pojedince iz svog najužeg okruženja.

- Lokalni mediji, koje osniva Opština, neće biti partijska glasila koja podižu tenzije i promovišu političku, nacionalnu i versku mržnju - kategoričan je predsednik Skupštine opštine Milan Đukić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati