DRITANU SIGURNA FOTELJA: Mandatar Krivokapić uveren da će nova vlada biti izglasana 2. decembra

V. K.

14. 11. 2020. u 07:38

DRITANU Abazoviću, lideru Građanskog pokreta URA i nosiocu liste "Crno na bijelo", osigurano je mesto potpredsednika Vlade Crne Gore.

ДРИТАНУ СИГУРНА ФОТЕЉА: Мандатар Кривокапић уверен да ће нова влада бити изгласана 2.  децембра

Dritan Abazović / Foto Tanjug/Instagram URA

To je saopštio mandatar Zdravko Krivokapić, i on je jedini političar koji će se naći u kabinetu buduće izvršne vlasti na toj visokoj funkciji. Neizvesno je da li će Abazović pokrivati mesto ministra odbrane ili funkciju u MUP-u, a za direktora Agencije za nacionalnu bezbednost je nekoliko kandidata.

- Znam šta sam predložio. Razlog leži u činjenici što smatram da je to časno, pošteno i pravično i sa najboljim namerama. To je za mene bila najbolja mera da pokušam da dođem do konsenzusa - kazao je Krivokapić.

Poslanik Nove srpske demokratije kaže da je novouspostavljeni princip za sastav nove vlade koncept Građanskog pokreta URA "o takozvanoj ekspertskoj vladi".

- I to ne treba kriti, već javno priznati da je neko izvan Demokratskog fronta to odmah prihvatio. Jedan od osnovnih, ultimativnih principa bilo je uklanjanje političara i lidera stranaka iz buduće vlasti. Upravo ovaj ultimatum, kojim je demokratska javnost bila propagandno opterećivana u minulom periodu, pogažen je samovoljnom odlukom pojedinca da drugi čovek takve vlade bude lider stranke. I to baš URA-e, koja je čitav proces uslovljavala zahtevima da u njoj nema političara, - ocenio je Milo Božović.

Za portparola opozicione DPS, Miloša Nikolića, poruke koje šalje mandatar Krivokapić su neodgovorne i opasne.

- Ovo nije pitanje politike i političkih razlika nego odnosa prema ključnom prioritetu svih nas - borbi protiv pandemije virusa korona. Nadam se da će mandatar konačno shvatiti stepen društvene odgovornosti koji mu je poveren - izjavio je Nikolić.

SASLUŠANjA

POSLE vladike Kirila, sveštenika Dalibora Milakovića i Branka Vujačića, juče je podgorički protojerej Miladin Knežević saslušan u Centru bezbednosti Podgorica. On je ispitivan zbog mitrovdanske liturgije i sedmodnevnog pomena mitropolitu Amfilohiju u Sabornom gramau Hristovog Vaskrsenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!