VOJNICI PRKOSE ČUVARIMA PLANINE: Dolasci pripadnika Vojske Crne Gore na Sinjajevinu uneo nemir među građane

M. S.

12. 11. 2020. u 08:26

VOJNICI su opet bili na Sinjajevini. Njihov dolazak čuvari ove jedinstvene planine, koji gotovo mesec dana prkose hladnoći, pokušavajući da spreče nameru odlazeće vlasti da pašnjake pretvore u vojni poligon, doživljavaju kao provokaciju. Upozoravaju da neprestano slanje vojske na Sinjajevinu svakog trećeg dana i pretnje najavama da će uskoro i minobacači da krenu, unosi nemir i nervozu među građane.

ВОЈНИЦИ ПРКОСЕ ЧУВАРИМА ПЛАНИНЕ: Доласци припадника Војске Црне Горе на Сињајевину унео немир међу грађане

Foto GI “Sačuvajmo Sinjajevinu”

Građanska inicijativa "Spasimo Sinjajevinu" poziva predstavnike nove vlasti da hitno shvate ozbiljnost situacije na planini Sinjajevina gde protesti traju već 26 dana i noći. Na zboru na Margiti je nedavno zaključeno da prvi radni zadatak novog ministra odbrane mora biti dolazak na Sinjajevinu gde bi čuvarima te planine potvrdio da ona neće biti vojni poligon.

Čuvari su u utorak po podne uočili dolazak pripadnika Vojske Crne Gore na planinu, dok se čekala odluka kolegijuma predsednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića o sazivanju sednice na kojoj bi bila izglasana Vlada Crne Gore.

- Pripadnici vojske opet su došli na planinu, a prethodnih dana su dolazili ne radeći ništa osim što su ih poslali da prkose meštanima koji brane planinu od miniranja i bombardovanja. Da bi se ove provokacije prekinule i zaustavili urušavanje ugleda vojske u narodu od Bečića smo tražili da što pre zakaže sednicu Skupštine na kojoj će se glasati vlada Zdravka Krivokapića - naglašavaju u Građanskoj inicijativi "Spasimo Sinjajevinu".

Oni ističu da veruju u reči predstavnika nove vlasti da neće biti poligona na Sinjajevini i smatraju da će novi ministar odbrane, za razliku od prethodnog biti na strani naroda.

- To će najbolje dokazati tako što će odmah po konstituisanju vlade poništiti odluku o vojnom poligonu na Sinjajevini, a potom u daljoj proceduri proglasiti je za regionalni park prirode - ističu u GI "Sačuvajmo Sinjajevinu".

Foto GI “Sačuvajmo Sinjajevinu”

Tekst potpisa

BUDITE S NAMA 24 ČASA

- očekujemo vas na Margiti, ali da ostanete najmanje 24 časa. Lako je davati podršku na pola sata ili sat. Obaveza predstavnika naroda je da budu sa narodom. Noći su ovde hladne, a mi smo ih 25 proveli u šatorima, zato neka dođu da prespavaju ovde - poručili su čuvari Sinjajevine predstavnicima političkih partija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)